ΤΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Ουκρανία: «Διακόπτεται η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας»

Newsbomb

Διακόπτεται η απομάκρυνση αμάχων απο τη Μαριούπολη
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Η απομάκρυνση αμάχων από τη Μαριούπολη διακόπτεται λόγω μη τήρησης της εκεχειρίας, ανακοίνωσε το δημαρχείο.

Η απομάκρυνση αμάχων, η οποία επρόκειτο να ξεκινήσει το πρωί, «αναβάλλεται για λόγους ασφαλείας», καθώς οι ρωσικές δυνάμεις «συνεχίζουν να βομβαρδίζουν τη Μαριούπολη και τα περίχωρά της», ανέφερε η δημοτική αρχή σε ανάρτηση στο Telegram.

Ο δήμος κάλεσε τους πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί στα σημεία εξόδου της πόλης «να επιστρέψουν στα καταφύγια». «Γίνονται διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία για την εγκαθίδρυση (κατάπαυσης του πυρός) και τη διασφάλιση της δημιουργίας ανθρωπιστικού διαδρόμου», πρόσθεσε.

Λίγο νωρίτερα, το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στην Ουκρανία κατήγγειλε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν τηρούν τη συμφωνηθείσα κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλης της διαδρομής απομάκρυνσης των αμάχων. «Διαπραγματευόμαστε με τη ρωσική πλευρά για να επιβεβαιώσουμε την κατάπαυση του πυρός κατά μήκος όλου του δρόμου», επεσήμανε σε ανακοίνωσή του.

Οι τοπικές αρχές ζητούν από τον κόσμο να διαλυθεί και να βρει καταφύγια. Προσθέτουν ότι βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για την καθιέρωση κατάπαυσης του πυρός και τη διασφάλιση του ασφαλούς ανθρωπιστικού διαδρόμου, ο οποίος είχε συμφωνηθεί μέχρι τις 16:00 τοπική ώρα.

Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης τόνισε οτι σύντομα θα δοθούν περισσότερες πληροφορίες. Γίνεται κατανοητό ότι, παρά τη συμφωνηθείσα προσωρινή κατάπαυση του πυρός, οι βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν στη Μαριούπολη και κοντά στην πόλη Oρέκοφ, μετέδωσε το Sky News.

Οι αρχές είχαν καλέσει προηγουμένως τους αμάχους να φύγουν, με τον δήμαρχο Vadim Boichenko να λέει στο Telegram: «Όταν η πόλη μας βρίσκεται συνεχώς κάτω από τα ανελέητα πυρά των κατακτητών, δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να επιτρέψουμε στους κατοίκους –εμάς– να φύγουμε με ασφάλεια από τη Μαριούπολη».

Στο μεταξύ ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ συζήτησε με τον Λευκορώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Μακέι σχέδια για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων στην Ουκρανία, από τους οποίους θα μπορέσουν να φύγουν από τη χώρα οι αλλοδαποί, μετέδωσε το πρακτορείο RIA, επικαλούμενο το λευκορωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Διαβάστε επίσης:

Το Newsbomb.gr στην Ουκρανία: Πώς οι κάτοικοι της πόλης Λβιβ σώζουν τα αγάλματα

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved