ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο Μιλγουόκι: Πυροβολισμοί έξω από το γήπεδο των Μπακς, τουλάχιστον τρεις τραυματίες (video)

Σκηνές χάους μετά τους πυροβολισμούς έξω απο το γήπεδο των Μπακς
Σκηνές χάους μετά τους πυροβολισμούς έξω απο το γήπεδο των Μπακς

Στιγμές πανικού εκτυλίχθηκαν έξω απο το γήπεδο των Μιλγουόκι Μπακς, όταν άγνωστοι άνοιξαν πυρ με το συγκεντρωμένο πλήθος να τρέχει για κάλυψη

Τρεις άνθρωποι τραυματίστηκαν ανάμεσά τους ένα 16χρονο κορίτσι, έξω από το γήπεδο των Μπακς στο Μιλγουόκι την Παρασκευή, με το συγκεντρωμένο πλήθος να τρέχει για να σώσει τη ζωή του.

Το αστυνομικό τμήμα του Μιλγουόκι επιβεβαίωσε ότι δύο γυναίκες και ένας άνδρας δέχθηκαν πυρά κοντά στο Martin Luther King Drive και τη λεωφόρο Highland έξω από το Fiserv Forum κατά τη διάρκεια των τελευταίων λεπτών του αγώνα των πλέι οφ Μπακς-Σέλτικς, σύμφωνα με το WISN.

Εκτός απο την έφηβη, τραυματίστηκε μία 29χρονη γυναίκα και ένας άνδρας 30 ετών, όπως μετέδωσαν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Δύο από τα θύματα βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση, ανέφερε η εφημερίδα Milwaukee Journal-Sentinel. Ένα άτομο έχει τεθεί υπό κράτηση, είπαν οι αστυνομικοί στο TMJ4.

Τα βίντεο που κυκλοφόρησαν δείχνουν δεκάδες οπαδούς στην υπαίθρια περιοχή γνωστή ως Συνοικία των Ελαφιών, να τρέχουν για κάλυψη μέσα σε συνθήκες τρόμου και πανικού. Οι Μπακς είχαν ανακοινώσει νωρίτερα το βράδυ ότι περίπου 11.000 οπαδοί είχαν συγκεντρωθεί στην περιοχή, με τα μέτρα ασφαλείας να είναι ισχυρά.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο δράστης χρησιμοποίησε το όπλο του περίπου ένα τετράγωνο μακριά από το γήπεδο. Μάρτυρες αναφέρουν ότι οι πρώτοι πυροβολισμοί ακούστηκαν ένα λεπτό πριν ολοκληρωθεί το ματς.

Άλλα ντοκουμέντα δείχνουν ανθρώπους να ουρλιάζουν καθώς σκορπίζονται προς κάθε κατεύθυνση, αναζητώντας ασφαλές μέρος. Ομάδες διάσωσης έφτασαν σύντομα στο σημείο για να βοηθήσουν τον άνδρα, ο οποίος δεν έχει θανάσιμα τραύματα, σύμφωνα με αναφορές. Μεγάλη αστυνομική παρουσία παρέμεινε στο σημείο αργά το βράδυ της Παρασκευής.