ΚΟΣΜΟΣ

Σεισμός Συρία: Αστυνομικοί φυλάνε το μωρό που γεννήθηκε στα συντρίμμια - Υπάρχουν φόβοι απαγωγής

Σεισμός Συρία: Αστυνομικοί φυλάνε το μωρό που γεννήθηκε στα συντρίμμια - Υπάρχουν φόβοι απαγωγής
AP Photo

Σεισμός Συρία: Η αστυνομία έχει αναλάβει την φύλαξη της μικρής Aya από ανθρώπους που εμφανίζονται ως δήθεν συγγενείς του μωρού - Υπάρχουν βάσιμοι φόβοι απαγωγής της

Ένοπλοι εισέβαλαν σε νοσοκομείο της Συρίας και ξυλοκόπησαν τον διευθυντή. Το συγκεκριμένο νοσοκομείο έχει αναλάβει να φροντίζει το νεογέννητο κοριτσάκι, το οποίο ήρθε στον κόσμο μετά τον σεισμό που στέρησε τη ζωή στη μητέρα της, καθώς η μικρή γεννήθηκε ενώ βρισκόταν καταπλακωμένη από τα ερείπια του κατεστραμμένου σπιτιού της οικογένειάς της.

Ο αξιωματούχος διέψευσε δημοσιεύματα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι η επίθεση το βράδυ της Δευτέρας ήταν μια απόπειρα απαγωγής του βρέφους που ονομαζόταν Aya — αραβικό όνομα που σημαίνει «σημάδι από τον Θεό». Η μικρή βρίσκεται στο νοσοκομείο λίγες ώρες μετά τον σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία. Οι γονείς της και τα τέσσερα αδέρφια της σκοτώθηκαν όταν το σπίτι τους έπεσε από τον φονικό σεισμό.

Η ιστορία της Aya έχει κοινοποιηθεί ευρέως στα Δελτία ειδήσεων και άνθρωποι από όλο τον κόσμο προσφέρθηκαν να τη βοηθήσουν.

Ο αξιωματούχος, ο οποίος μίλησε ανώνυμα υπό τον φόβο αντιποίνων, είπε ότι ο διευθυντής του νοσοκομείου είχε υποψιαστεί ότι μια νοσοκόμα που έβγαζε φωτογραφίες την Aya σχεδίαζε να την απαγάγει και την έδιωξε από το νοσοκομείο. Η νοσοκόμα επέστρεψε ώρες αργότερα συνοδευόμενη από ένοπλους που ξυλοκόπησαν τον διευθυντή, είπε ο αξιωματούχος.

Η Aya ίσως μπορέσει να φύγει από το νοσοκομείο την Τετάρτη, σύμφωνα με τον θείο του πατέρας της – ο οποίος επίσης σκοτώθηκε στο σεισμό. Όπως είπε ο Saleh al-Badran, αυτός και η γυναίκα του θα μεγαλώσουν το μωρό όσο καλύτερα μπορούν, δεδομένων των συνθηκών…

Διαβάστε επίσης:

Σεισμός στην Τουρκία: «Η περιοχή μύριζε θάνατο» - Συγκλονιστικές περιγραφές ανδρών της ΕΜΑΚ

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικά βίντεο με την ΕΜΑΚ να επιχειρεί στα συντρίμμια

Σεισμός στην Τουρκία: Ίχνη ζωής στα ερείπια - Διασώστες εντόπισαν γιαγιά, μαμά και μωρό