Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΕΛΛΑΔΑ

Σεισμός στην Τουρκία: Συγκλονιστικά βίντεο με την ΕΜΑΚ να επιχειρεί στα συντρίμμια

Newsbomb

Συγκλονίζουν τα βίντεο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας από τις στιγμές διάσωσης στην Αντιόχεια της Τουρκίας μετά τον φονικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ - Οι άνδρες της ΕΜΑΚ προσπαθούν να απεγκλωβίσουν παιδιά κάτω από τα συντρίμμια

Συγκλονιστικές ήταν οι στιγμές που έζησαν οι διασώστες της ΕΜΑΚ τις έξι ημέρες που έμειναν στην Τουρκία μετά τον φονικό και καταστροφικό σεισμό των 7,8 Ρίχτερ.

Οι Έλληνες διασώστες έζησαν πολύ δυνατές και δύσκολες στιγμές στην Αντιόχεια όλες τις ημέρες που επιχειρούσαν. Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν αντιμέτωποι με μεγάλες καταστροφές και ανθρώπους που έψαχναν τους δικούς τους κάτω από τα χαλάσματα. Τα συναισθήματα που ένιωσαν μετά από αυτή την επιχείρηση δεν θα τα ξεχάσουν ποτέ, είπαν χαρακτηριστικά.

Η εικόνα μιας ισοπεδωμένης πόλης ήταν η πρώτη εντύπωση που σχηματίστηκε στο μυαλό των μελών της ελληνικής αποστολής. «Δεν σταματήσαμε μέχρι την τελευταία στιγμή να επιχειρούμε. Λειτουργούσαμε πάντα με γνώμονα την διάσωση της ανθρώπινης ζωής», τόνισε ο κ. Γιαννόπουλος στη συνέντευξη που έδωσε η Ελληνική Αποστολή.

Βίντεο που έρχονται στη δημοσιότητα από την Πυροσβεστική Υπηρεσία δείχνουν τις προσπάθειες των Ελλήνων Διασωστών έξω και μέσα στα συντρίμμια των κατεδαφισμένων κτηρίων. Οι άνδρες της Πυροσβεστικής προσπαθούσαν να ακούσουν και να βρουν τους ανθρώπους που φώναζαν μέσα από τα χαλάσματα.