ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Φήμες ότι αποσύρεται και ο Σινάν Ογάν από την προεκλογική εκστρατεία - To διαψεύδει ο ίδιος

Τουρκία: Φήμες ότι αποσύρεται και ο Σινάν Ογάν από την προεκλογική εκστρατεία - To διαψεύδει ο ίδιος

Τουρκία: Έπειτα από την απόσυρση του Μουαρέμ Ιντζέ από την προεδρική κούρσα, κυκλοφόρησαν φήμες ότι το ίδιο θα πράξει και ο Σινάν Ογάν

Φήμες ότι ένας ακόμη υποψήφιος για την προεδρική κούρσα της Τουρκίας, ο Σινάν Ογάν, ακύρωσε την προεκλογική του εκστρατεία και θα προβεί σε δηλώσεις στην Άγκυρα, αύριο Παρασκευή, κυκλοφορούν στην Τουρκία.

Ο ίδιος, πάντως, διαψεύδει κάτι τέτοιο μέσα από ανάρτησή του στα social media αναφέρει:

«Αγαπητοί γιοι του τουρκικού έθνους, θα συνεχίσουμε να πολεμάμε μέχρι το τέλος. Δεν θέλαμε να ζήσουμε κανένα επεισόδιο την τελευταία ημέρα των εκλογών λόγω της αυξανόμενης πρόκλησης εναντίον μας. Γι' αυτό είμαι στην Κωνσταντινούπολη απόψε. Αύριο θα βρίσκομαι στην Άγκυρα. Περιμένουμε συμμετοχή. Παρακαλώ μην ακούτε καμία άλλη δήλωση εκτός από τη δική μας», έγραψε στο Twitter.

Νωρίτερα, ο υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία Μουαρέμ Ιντζέ ανακοίνωσε ότι αποσύρει την υποψηφιότητά του, τρεις ημέρες πριν από την ψηφοφορία.

«Αποσύρω την υποψηφιότητά μου», δήλωσε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο επικεφαλής του κόμματος Memleket (Πατρίδα), που στις τελευταίες δημοσκοπήσεις εξασφάλιζε 2% έως 4% των ψήφων.

Πολλά στελέχη του κόμματος έχουν παραιτηθεί τις τελευταίες ημέρες ανησυχώντας ότι η υποψηφιότητα του Μουαρέμ Ιντζέ ενδεχομένως θα εμποδίσει τον βασικό υποψήφιο της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου να επικρατήσει του Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ αιτιολόγησε την απόφασή του λέγοντας ότι η υπό την ηγεσία του Κεμάλ Κλιτσντάρογλου συμμαχία της αντιπολίτευσης «θα ρίξει το φταίξιμο επάνω του» αν χάσει απέναντι στον Ερντογάν.

Ο Μουαρέμ Ιντζέ υπήρξε το 2018 ο προεδρικός υποψήφιος του Λαϊκού Ρεπουμπλικανικού Κόμματος (CHP) που ηττήθηκε από τον Ερντογάν. Τον Μάιο 2021 ίδρυσε το κόμμα Memleket.