ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση: Εγκαταλείψτε την προσπάθεια ανάμειξης στα εσωτερικά της χώρας μας

Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση: Εγκαταλείψτε την προσπάθεια ανάμειξης στα εσωτερικά της χώρας μας
AP Photo

Με μία σκληρή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας πήρε θέση για την ανταρσία της Wagner, «δείχνοντας» παράλληλα την προσπάθεια επιρροής της Δύσης στα εσωτερικά της Μόσχας.

Σε εξέλιξη είναι η εξέγερση της μισθοφορικής στρατιωτικής ομάδας Wagner, απέναντι στο κράτος της Ρωσίας και τον πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας έκανε λόγο για μία προσπάθεια αποσταθεροποίησης της χώρας, η οποία έχει γίνει εργαλείο στα χέρια των εξωτερικών εχθρών της Μόσχας.

Μάλιστα, το ΥΠΕΞ της Ρωσίας προειδοποιεί τη Δύση να μην διανοηθεί να εκμεταλλευτεί την εσωτερική αναταραχή στη χώρα, έτσι ώστε να επιτύχει «τους ρωσοφοβικούς στόχους» της.

Η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας

«Η απόπειρα ένοπλης εξέγερσης που έλαβε χώρα στη χώρα μας προκαλεί έντονη απόρριψη στη ρωσική κοινωνία, η οποία υποστηρίζει σθεναρά τον Πρόεδρο της Ρωσικής Ομοσπονδίας V.V. Putin. Οι τυχοδιωκτικές φιλοδοξίες των συνωμοτών, στην πραγματικότητα, στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση της κατάστασης στη Ρωσία, στην καταστροφή της ενότητάς μας και στην υπονόμευση των προσπαθειών της Ρωσικής Ομοσπονδίας που αποσκοπούν στη διασφάλιση αξιόπιστης διεθνούς ασφάλειας. Έτσι, η εξέγερση παίζει στα χέρια των εξωτερικών εχθρών της Ρωσίας.

Προειδοποιούμε τις δυτικές χώρες για κάθε υπαινιγμό για πιθανή χρήση της εγχώριας ρωσικής κατάστασης για την επίτευξη των ρωσοφοβικών στόχων τους. Τέτοιες προσπάθειες είναι μάταιες και δεν θα βρουν ανταπόκριση ούτε στη Ρωσία ούτε σε λογικές πολιτικές δυνάμεις στο εξωτερικό. Είμαστε πεπεισμένοι ότι στο εγγύς μέλλον η κατάσταση θα βρει τη λύση της, αντάξια της μακραίωνης σοφίας του ρωσικού λαού και του ρωσικού κράτους.

Όλοι οι στόχοι και οι στόχοι της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης θα εκπληρωθούν.

Η χώρα μας θα συνεχίσει την κυριαρχική της πορεία για να διασφαλίσει την ασφάλειά της, να προστατεύσει τις αξίες της, να ενισχύσει την εξουσία της στη διεθνή σκηνή και να διαμορφώσει μια δίκαιη πολυπολική παγκόσμια τάξη πραγμάτων.

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την κατανόηση αυτής της θέσης αρχών από τους συμμάχους και τους ξένους εταίρους μας, την οποία ήδη γνωρίζουμε πλήρως».