ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αστέρας του μπέιζμπολ σκότωσε 4 φοιτήτριες σε τροχαίο - Τον καταδίωκαν, λέει ο δικηγόρος του

ΗΠΑ: Αστέρας του μπέιζμπολ σκότωσε 4 φοιτήτριες σε τροχαίο - Τον καταδίωκαν, λέει ο δικηγόρος του
Los Angeles Times

Ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του αυτοκινήτου που οδηγούσε στο Μαλιμπού των ΗΠΑ  και έπεσε πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα με αποτέλεσμα να τραυματίσει θανάσιμα τέσσερις φοιτήτριες

Παίκτης του μπείζμπολ στο Μαλιμπού κατηγορείται για ένα φριχτό τροχαίο δυστύχημα, από το οποίο σκοτώθηκαν τέσσερις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Pepperdine, με τον δικηγόρο του να λέει ότι ο κατηγορούμενος καταδιώχθηκε πριν τη σύγκρουση.

Ο 22χρονος Fraser Bohm αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες για φόνο, καθώς φέρεται στις 17 Οκτωβρίου 2023 να έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε στη λεωφόρο Pacific Coast, με αποτέλεσμα να πέσει επάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα και να σκοτωθούν οι Niamh Rolston, 20 ετών και οι 21χρονες Peyton Stewart, Asha Weir και Deslyn Williams.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του 22χρονου υποστήριξε στο δικαστήριο ότι ο πρώην αστέρας του μπέιζμπολ ενεπλάκη στο δυστύχημα επειδή τον καταδίωκαν για περίπου τρία μίλια πριν από το σημείο της σύγκρουσης. «Έχουμε στοιχεία που το τμήμα του σερίφη δεν ήθελε να πάρει, τα οποία δείχνουν ξεκάθαρα ότι υπήρξε ένα περιστατικό καταδίωξης. Όταν ο Bohm επιτάχυνε για να ξεφύγει, τότε συνέβη το δυστύχημα», ανέφερε.

Στην πρώτη του εμφάνιση στο δικαστήριο ο Bohm δήλωσε αθώος, ωστόσο οι δικαστές έθεσαν τον 22χρονο πάλι υπό κράτηση, με τέσσερις κατηγορίες για φόνο, ενώ η εγγύηση ορίστηκε σε 8 εκατομμύρια δολάρια.

Το γραφείο του σερίφη της περιοχής υπέβαλε τις κατηγορίες στο γραφείο του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες. «Οι σκέψεις μας είναι στις οικογένειες, τους αγαπημένους και την οικογένεια του Πανεπιστημίου Pepperdine καθώς αντιμετωπίζουν αυτόν τον αδιανόητο πόνο», δήλωσε ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες Τζορτζ Γκασκόν.

«Σήμερα είμαστε σε βαθιά θλίψη για την απώλεια τεσσάρων αθώων ζωών που αφαιρέθηκαν τραγικά σε μια παράλογη πράξη. Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε την κοινότητα ότι είμαστε αποφασισμένοι να αναζητήσουμε δικαιοσύνη για εκείνους που χάθηκαν τόσο νωρίς».