ΚΟΣΜΟΣ

Άνταμ Τζόνσον: Μπροστά στην αγαπημένη του πέθανε ο παίκτης χόκεϊ - «Σκέφτομαι διαρκώς την τραγωδία»

O Άνταμ Τζόνσον
O Άνταμ Τζόνσον
Α.Ρ

Ο 29χρονος Άνταμ Τζόνσον πέθανε αφού χτυπήθηκε στο λαιμό από λεπίδα παγοπέδιλου κατά τη διάρκεια αγώνα χόκεϊ επί πάγου. Στο κοινό ήταν και η σύντροφός του

Η φίλη του σταρ του χόκεϊ επί πάγου Άνταμ Τζόνσον έτρεξε στον πάγο για να προσευχηθεί στο πλευρό του, όταν ένα παγοπέδιλο του έκοψε τον λαιμό σε ένα φρικτό ατύχημα που έχει προκαλέσει παγκόσμιο σοκ

Ο Άνταμ Τζόνσον, 29 ετών, πέθανε αφού χτυπήθηκε στο λαιμό από μία λεπίδα παγοπέδιλου κατά τη διάρκεια του αγώνα μεταξύ Νότιγχαμ Πάντερς και Σέφιλντ Στίλερς στο Utilita Arena Sheffield το βράδυ του Σαββάτου (28/10) Η σύντροφός του, η οποία βρισκόταν στο πλήθος κατά τη διάρκεια του αγώνα, θεωρείται ότι έσπευσε στο πλευρό του μετά το φρικτό ατύχημα, ανέφερε η Sun.

ΟΤζόνσον πέθανε από αιμορραγία όταν χτυπήθηκε στον λαιμό από το παγοπέδιλο σε ένα στενό μαρκάρισμα που δέχτηκε από τον αντίπαλό του κατά τη διάρκεια του αγώνα. Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό οι συμπαίκτες του σχημάτισαν έναν κύκλο για να εξασφαλίσουν ιδιωτικότητα, καθώς ζητήθηκε από τους χιλιάδες θεατές να αποχωρήσουν από το στάδιο. Γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό έσπευσαν να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο Τζόνσον, σκοτώθηκε αφού υπέστη κατά λάθος ισχυρό χτύπημα στον λαιμό του από τον αντίπαλο παίκτη Ματ Πέτγκρεϊβ. Αυτόπτες μάρτυρες υποστήριξαν ότι το «φρικτό» δυστύχημα θα μπορούσε να συμβεί «μία στο εκατομμύριο» και «πιθανώς δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

Η Χέιζελ Γουντς, οπαδός των Panthers που παρακολούθησε τον αγώνα, δήλωσε ότι δεν μπορεί να σταματήσει να αναπαράγει την τραγωδία στο μυαλό της. Θυμήθηκε πώς η λεπίδα του Πέτγκρεϊβ «κόλλησε» στο λαιμό του Τζόνσον, με το «αίμα να τρέχει παντού». «Οι συμπαίκτες του έδειχναν τρομοκρατημένοι και συσπειρώθηκαν γύρω του για να τον προστατεύσουν από το πλήθος. Ήταν καταπληκτικοί».

Η Γουντς πρόσθεσε ότι «κανείς δεν έφταιγε» για το «εντελώς τραγικό» δυστύχημα, λέγοντας: «Κανονικά θα υπήρχε μεγάλη αντιπαλότητα μεταξύ των Panthers και των Steelers, αλλά όχι σήμερα, το αφήσαμε αυτό στην άκρη. Είναι η οικογένεια του χόκεϊ που ενώνεται». Οι οπαδοί άφησαν λουλούδια, μια μπλούζα με τον αριθμό του Τζόνσον, κεριά και κάρτες με μηνύματα έξω από την αρένα σε ένα μνημόσυνο για τον αστέρα του χόκεϊ.

Στο σοκαριστικό βίντεο από το περιστατικό που κάνει τον γύρο του διαδικτύου ο αθλητής δέχεται το σκληρό μαρκάρισμα από τον αντίπαλό του, το χτύπημα, στη συνέχεια πέφτει στο έδαφος και σηκώνεται. Στο πλευρό του σπεύδει συμπαίκτης του ο οποίος τον πιάνει από τον λαιμό στην προσπάθειά του να περιορίσει την αιμορραγία.

Το συμβάν ήταν τόσο σοκαριστικό που το παιχνίδι διακόπηκε και οι θεατές συντετριμμένοι έκλαιγαν με λυγμούς. Η μητέρα του Κάρι μέσα από τα social media μοιράστηκε τον ανείπωτο πόνο της γράφοντας: «Έχασα τη μισή μου καρδιά σήμερα». Αυτόπτης μάρτυρας δήλωσε στη MailOnline ότι ο Τζόνσον προσπάθησε να συνεχίσει μετά τον τραυματισμό στο λαιμό του, αλλά κατέρρευσε προκαλώντας σκηνές πανικού καθώς οι παίκτες και οι γιατροί έσπευσαν να τον βοηθήσουν, δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.