ΚΟΣΜΟΣ

Αυστραλία: 66χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του θαμώνες σε παμπ – Πληροφορίες για πέντε νεκρούς

Αυστραλία: 66χρονος παρέσυρε με το αυτοκίνητό του θαμώνες σε παμπ – Πληροφορίες για πέντε νεκρούς
AP Photo

Πέντε άνθρωποι –ανάμεσά τους δυο παιδιά– σκοτώθηκαν και αρκετοί άλλοι τραυματίστηκαν σε παμπ σε δημοφιλή αγροτική και τουριστική πόλη της Αυστραλίας όταν αυτοκίνητο έπεσε πάνω στους θαμώνες που κάθονταν σε τραπέζια στην μπροστινή αυλή, ανέφεραν οι αρχές σήμερα.

Τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ακαριαία την Κυριακή στη Ντέιλσφορντ, περίπου 110 χιλιόμετρα βορειοδυτικά της Μελβούρνης, διευκρίνισε την αστυνομία. Κορίτσι που μεταφέρθηκε αεροπορικώς σε νοσοκομείο υπέκυψε στα τραύματά του.

Σύμφωνα με τον αξιωματικό της αστυνομίας Σέιν Πάτον, SUV ανέβηκε σε πεζοδρόμιο και κατόπιν όρμησε σε χώρο με γρασίδι έξω από το ξενοδοχείο και παμπ Royal Daylesford. Εκεί «βρισκόταν μεγάλος αριθμός ανθρώπων εκείνη τη στιγμή, καθόταν σε τραπέζια. Το όχημα έπεσε πάνω στα τραπέζια και στους ανθρώπους», πρόσθεσε ο αξιοματικός μιλώντας στον Τύπο.

Η αστυνομία δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει ακόμη αν τα θύματα ήταν συγγενείς, ούτε αν το συμβάν οφειλόταν στην ανάπτυξη υπερβολικής ταχύτητας από τον οδηγό. Διευκρίνισε πως τα θύματα ήταν επισκέπτες, ωστόσο δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί.

Τα ακριβή αίτια της τραγωδίας δεν έχουν εξακριβωθεί. Ο 66χρονος οδηγός, διακομίστηκε σε νοσοκομείο, πάντως δεν θεωρείται πως διατρέχει κίνδυνο.

Υποβλήθηκε σε αλκοτέστ, και τα αποτελέσματα έδειξαν ότι δεν βρέθηκε αλκοόλ στον οργανισμό του. Η αστυνομία σκοπεύει να του πάρει κατάθεση όταν λάβει εξιτήριο από το νοσοκομείο, αργότερα σήμερα.