ΚΟΣΜΟΣ

Bιβλίο «φωτιά» για το Μπάκιγχαμ: Γιατί η Νταϊάνα αποκαλούσε «εφιάλτη» τον Βασιλιά Κάρολο

Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον Κάρολο και την Νταϊάνα
Η βασίλισσα Ελισάβετ με τον Κάρολο και την Νταϊάνα

Η Ίνγκριντ Σούαρντ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty, έγραψε ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για τον βασιλιά Κάρολο και την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ με τίτλο «My Mother and I». Στις σελίδες του φωτίζει μεταξύ άλλων τον δύσκολο γάμο του Βρετανού μονάρχη με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Η Ίνγκριντ Σούαρντ, αρχισυντάκτρια του περιοδικού Majesty, έγραψε ένα βιβλίο για τον βασιλιά Κάρολο και την αείμνηστη βασίλισσα Ελισάβετ,με τίτλο «My Mother and I» το οποίο περιέχει νέες αποκαλύψεις για το Παλάτι του Μπάκιγχαμ

Όταν ο γάμος της πριγκίπισσας Νταϊάνα χειροτέρευε πίσω από τις κλειστές πόρτες του παλατιού, η συντετριμμένη σύζυγος στράφηκε στην πεθερά της, αλλά οι εκκλήσεις της έμειναν αναπάντητες. Είναι μία από τις πολλές αποκαλύψεις του νέου βιβλίου το οποίο εξερευνά τη σχέση του βασιλιά Καρόλου με τη μητέρα του, βασίλισσα Ελισάβετ Β'. Η μακροβιότερη μονάρχης της Αγγλίας πέθανε το 2022 σε ηλικία 96 ετών.

«Η Νταϊάνα πήγαινε στο ιδιωτικό της δωμάτιο ανάμεσα στα ραντεβού που είχε η βασίλισσα, τα οποία ήταν κάθε 20 λεπτά, και ξεσπούσε σε κλάματα», είπε η Σιούαρντ στο Fox News Digital. «[Εκείνη [έλεγε], «Όλοι με μισούν μαμά, και εγώ μισώ τον άντρα μου. Είναι ένας εφιάλτης».

«Η βασίλισσα στεκόταν εκεί [τρομοκρατημένη] και η Νταϊάνα γινόταν όλο και πιο υστερική», ισχυρίστηκε η Σιούαρντ. «Δεν ήξερε πώς να το χειριστεί, αλλά πίστευε ότι ο Κάρολος έπρεπε να ξέρει πώς να το χειριστεί. Αυτό ήταν ένα πολύ χαμηλό σημείο στη σχέση τους»

Η Νταιάνα και ο Κάρολος γνωρίστηκαν για πρώτη φορά το 1977 από την αδερφή της, Λαίδη Σάρα ΜακΚορκουντέιλ, η οποία έβγαινε για λίγο ραντεβού με τον πρίγκιπα. Το ζευγάρι βγήκε τρία χρόνια αργότερα, ανέφερε το περιοδικό People και μετά από ένα πολύκροτο ειδύλλιο παντρεύτηκε το 1981.

Ένας γάμος «εφιαλτικός»

Ο γάμος τους όμως ήταν κάθε άλλο παρά παραμυθένιος και αντιμετώπιζε από την αρχή προβλήματα. Το 1986, ο Κάρολος επιβεβαίωσε σε μια εξουσιοδοτημένη βιογραφία ότι ξεκίνησε σχέση με την παλιά του αγαπημένη Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, το 1986.

Το 1992, η Νταϊάνα επιβεβαίωσε τη συζυγική της σχέση στο βιβλίο του Άντριου Μόρτον με τίτλο «Diana Her True Story». Σε αυτό, περιέγραψε λεπτομερώς τους αγώνες ψυχικής υγείας της, ενώ προσπαθούσε να ανταποκριθεί στις δυσκολίες της βασιλικής ζωής. Η πριγκίπισσα Νταϊάνα είπε ότι έπασχε από βουλιμία και είχε κάνει απόπειρες αυτοκτονίας.

Ο Κάρολος και η Νταϊάνα χώρισαν το 1992 και το διαζύγιο οριστικοποιήθηκε το 1996. Η αγαπημένη πριγκίπισσα των Βρετανών πέθανε το 1997 σε τροχαίο στο Παρίσι σε ηλικία μόλις 36 ετών. Ο Κάρολος και η Καμίλα παντρεύτηκαν το 2005.

Κάρολος και Νταϊάνα με τον νεογέννητο πρίγκιπα Ουίλιαμ το 1982ΑΡ

Σύμφωνα με τη συγγραφές, η βασίλισσα αναρωτήθηκε γιατί ο γιος της, ο διάδοχος του θρόνου, πάλεψε να σώσει το γάμο. «Είχε τεράστιο αντίκτυπο. Η βασίλισσα δεν μπορούσε να καταλάβει πώς ο γιος της, που ήταν γύρω στα 30, δεν μπορούσε να χειριστεί μια γυναίκα που ήταν μόλις 20 ετών. Και δεν καταλάβαινε γιατί δεν είχε την εμπειρία να καταλάβει κάτι σαν αυτό.

Θυμηθείτε τον κλειστό κόσμο της βασιλικής οικογένειας, ειδικά αυτές τις μέρες. Δεν χρειάστηκε να αντιμετωπίσουν ποτέ ηθικές συγκρούσεις γιατί υπήρχε πάντα κάποιος άλλος να το κάνει γι 'αυτούς. Αν δεν ήθελες να μιλήσεις με κάποιον, ο πίνακας στο παλάτι του Μπάκιγχαμ απλά δεν τον ενέκρινε. Έτσι, εσύ δεν χρειαζόταν ποτέ να αναλάβεις πράγματα. Και η βασίλισσα δεν είχε συνηθίσει να το κάνει αυτό».

«Μακάρι να είχαμε γνωριστεί σε άλλη στιγμή»

Η Σούαρντ λέει ότι κοιτάζοντας τον καταδικασμένο γάμο δεκαετίες αργότερα, είναι εύκολο να καταλάβει κανείς γιατί απέτυχε. «Ο Κάρολος δεν ήταν πολύ ώριμος άντρας. Και εκείνη ήταν απίστευτα ανώριμη. Ήταν εντελώς ακατάλληλοι. Η Νταϊάνα μου είπε πολλά, πολλά, πολλά χρόνια αργότερα, "Μακάρι να είχαμε γνωριστεί σε διαφορετική στιγμή στη ζωή μας". Η Νταϊάνα ήταν 19 ετών όταν γνώρισε τον Κάρολος και είχε μία σταθερή ιδέα στο μυαλό της για το τι νόμιζε ότι ήταν ο Κάρολος η οποία δεν ανταποκρινόταν στην πραγματικότητα.

To ζεύγος με τον Λουτσιάνο Παβαρότι το 1991ΑΡ

Στο βιβλίο της γράφει ότι η αείμνηστη βασίλισσα πίστευε ότι η Νταϊανα θα ταίριαζε καλύτερα με τον μικρότερο γιο της, τον πρίγκιπα Άντριου παρά με τον πρωτότοκό της. Ο Κάρολος και η Νταϊάνα είχαν διαφορά ηλικίας 15 ετών μεταξύ τους. «Ο Άντριου ήταν σίγουρα πολύ μεγαλύτερος από την ηλικία της Νταϊάνα και είχαν γνωρίσει ο ένας τον άλλον», είπε η Σιούαρντ.

Η Σιούαρντ είπε ότι δεν είχε ποτέ την ευκαιρία να ρωτήσει την Νταϊάνα για τον κουνιάδο της. «Νομίζω ότι τα πήγαιναν πάντα πολύ καλά και γελούσαν πολύ μαζί. Είμαι βέβαιη ότι ο Άντριου πίστευε ότι ήταν υπέροχη, αλλά μάλλον δεν ήταν ο τύπος του. ... Πάντα του άρεσαν οι αρκετά εκλεπτυσμένες γυναίκες και δεν νομίζω ότι η Νταϊάνα θα τον ανεχόταν. Αλλά νομίζω ότι τα πήγαιναν καλά πολύ καλά ως φίλοι».