Τραμπ σε Μακρόν: «Ο Πούτιν θέλει να κάνει συμφωνία για μένα» - Η αποκάλυψη από το ανοιχτό μικρόφωνο
Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ (δεξιά) και ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν συμμετέχουν σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ευρωπαίους ηγέτες στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου
Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, προς τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, λέγοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν ετοιμάζεται να κάνει συμφωνία για την ειρήνη στην Ουκρανία.
«Νομίζω ότι θέλει να κάνει συμφωνία. Νομίζω ότι θέλει να κάνει συμφωνία για μένα», ψιθύρισε ο Ντόναλντ Τραμπ στον Εμάνουελ Μακρόν πριν από τη συνάντησή τους στην Ανατολική Αίθουσα του Λευκού Οίκου μαζί με Ευρωπαίους ηγέτες, μια στιγμή που πιάστηκε από το ανοιχτό μικρόφωνο. «Το καταλαβαίνεις αυτό, όσο τρελό κι αν ακούγεται;», πρόσθεσε. Ο Μακρόν βέβαια ήταν επιφυλακτικός ως προς τις διαθέσεις του Πούτιν. Και προτού ο πρόεδρος της Γαλλίας απαντήσει ή σχολιάσει τις εκμυστηρεύσεις του Ντόναλντ Τραμπ, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών τερμάτισε τον διάλογο καλώντας όλους τους συμμετέχοντες στη συνάντηση να καθίσουν.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε έπειτα από εκείνη του Τραμπ με τον Πούτιν στην Αλάσκα, την Παρασκευή, στην οποία ο Ρώσος ηγέτης φάνηκε να είναι αρνητικός για οποιαδήποτε συμφωνία που θα περιλάμβανε εκεχειρία. Όπως δήλωσε ο Πούτιν στους δημοσιογράφους, η Ρωσία χρειάζεται πρώτα να «εξαλείψει τα κύρια αίτια» του πολέμου στην Ουκρανία.
Αφού φιλοξένησε τον Ουκρανό Πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Οβάλ Γραφείο, ο Τραμπ συγκάλεσε επίσης σύσκεψη με Ευρωπαίους ηγέτες στην Ανατολική Αίθουσα για να συζητήσουν τα επόμενα βήματα, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν οι εγγυήσεις ασφάλειας και η επιστροφή των Ουκρανών παιδιών που έχουν απαχθεί.