ΚΟΣΜΟΣ

Στα άδυτα της Σαϊεντολογίας: Το αρχηγείο-φρούριο

Στα άδυτα της Σαϊεντολογίας: Το αρχηγείο-φρούριο

Ο χωρισμός του Τομ Κρουζ και της Κέιτι Χολμς, για να σωθεί η μικρή Σούρι από τα «δίχτυα» της Εκκλησίας της Σαϊεντολογίας, έστρεψε την προσοχή του κόσμου στη θρησκευτική αίρεση που προτιμούν πολλοί διάσημοι.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για την Κέιτι Χολμς ήταν το ενδεχόμενο η 6χρονη κόρη του ζευγαριού να πήγαινε έγκλειστη στο διαβόητο εκπαιδευτήριο της οργάνωσης, γνωστό και ως «Sea Org».

Το Sea Org βρίσκεται σε μια ερημική περιοχή της Καλιφόρνια. Εκεί στεγάζεται και η Χρυσή Βάση της Σαϊεντολογίας, το αρχηγείο της οργάνωσης.

Σε όσους γίνονται μέλη της ακαδημίας της Σαϊεντολογίας, απαγορεύεται να κάνουν παιδιά και λαμβάνουν 50 δολάρια την εβδομάδα, ως αμοιβή.

Στους τρόπους εκπαίδευσης της ακαδημίας περιλαμβάνεται και η τιμωρία στην «Τρύπα». Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιο μέλος, για παράδειγμα, κοιτάξει «στραβά» έναν ανώτερο, φυλακίζεται σε δύο αμπάρια, έξω από το κτήριο, για πολλές ώρες και χωρίς τροφή.

Σύμφωνα με άλλες μαρτυρίες για την «Τρύπα», οι έγκλειστοι υπόκειντο σε ξυλοδαρμούς ή αναγκάζονταν να παίζουν ομαδικά παιχνίδια, στην πιο βίαιη εκδοχή τους. Σε ένα περιστατικό, οι «μουσικές καρέκλες» εκτυλίχθηκαν σε πάλη μεταξύ των δύο που διεκδικούσαν την τελευταία καρέκλα και η οποία θα αναδείκνυε το νικητή.

Το συγκρότημα φέρεται να φυλάσσεται από ελεύθερους σκοπευτές, οι οποίοι κρύβονται σε καταλύματα όπως της φωτογραφίας. Επίσης, είναι περιφραγμένο από φράχτη με αιχμηρές άκρες και ανιχνευτές κίνησης.

sniper

Ανάμεσα στα αναρίθμητα κτίσματα της έκτασης, περιλαμβάνεται ένας «πνευματικός οίκος», ένα θρησκευτικό κέντρο τεχνολογίας, μια έπαυλη, πισίνα και γήπεδα γκολφ.

Το FBI στο παρελθόν έχει πραγματοποιήσει έρευνα για υποψίες εμπορίας ανθρώπων πίσω από τους τοίχους του οχυρωμένου αρχηγείου.

Διαβάστε επίσης:

«Ο Τομ Κρουζ είναι το Νο 3 στην ιεραρχία των Σαϊεντολόγων»

Η Εκκλησία της Σαϊεντολογίας παρακολουθεί την Katie Holmes