ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε o εγγονός του βαρώνου των πετρελαίων, Ζ.Π.Γκετί.

Πέθανε o εγγονός του βαρώνου των πετρελαίων, Ζ.Π.Γκετί.
Ο Ζαν Πολ Γκετί ο 3ος, εγγονός του βαρώνου των πετρελαίων...

Ο Ζαν Πολ Γκετί ο 3ος, εγγονός του βαρώνου των πετρελαίων, Ζ.Π.Γκετί, του οποίου η ζωή σημαδεύτηκε από μία απαγωγή και ένα τραγικό χτύπημα που τον άφησε παραπληγικό, πέθανε στο σπίτι του στο Μπακινγχαμσάϊρ, στην Αγγλία, σε ηλικία 54 ετών.

Ο υιός του ηθοποιός Μπαλτάζαρ Γκετί, αναφέρει σε ανακοίνωσή του από το Λος Άντζελες την Τρίτη, ότι ο πατέρας του πέρασε τις τελευταίες του ώρες περιτριγυρισμένος από τα αγαπημένα του πρόσωπα.

" Δεν άφησε ποτέ το σωματικό του μειονέκτημα, να τον παρεμποδίσει στη ζωή. Αποτελούσε πάντα έμπνευση για όλους εμάς και μας έδειχνε πως μπορεί κανείς να αντισταθεί σε όλες τις κακοτυχίες. Θα μας λείψει αφάνταστα ", αναφέρει ο Μπαλτάζαρ.

Ο Γκετί αποκαλείτο "ο χρυσός χίπι", από τα ΜΜΕ. Όταν ήταν νέος ταξίδεψε σε όλο τον κόσμο ακολουθώντας ακτιβιστές και καλλιτέχνες. Πέρασε πολύ καιρό ζώντας στη Ρώμη, όπου στα δεκαέξι του απήχθη για λύτρα.

Ο παππούς του πίστευε ότι η συνωμοσία ήταν απάτη και αρνήθηκε να τα καταβάλει. Τελικά τα έδωσαν αφού οι απαγωγείς του έκοψαν ένα αυτί. Ο ίδιος δεν μπόρεσε ποτέ να ξεπεράσει το ψυχολογικό τραύμα από αυτό το γεγονός.

Ασχολήθηκε με τις οικογενειακές επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα άρχισε την χρήση ουσιών, όπως κοκαΐνη και ηρωίνη.Το 1981 δέχθηκε ένα χτύπημα που παρέλυσε την αριστερή του πλευρά και τον άφησε σχεδόν τυφλό.