ΚΟΣΜΟΣ

Έκλεψαν μετάλλια του Μαραθωνίου της Βοστώνης και τα πωλούν στο eΒay

Έκλεψαν μετάλλια του Μαραθωνίου της Βοστώνης και τα πωλούν στο eΒay

Kάποιος επωφελήθηκε από τον πανικό που ξέσπασε στη διάρκεια της επίθεσης στο Μαραθώνιο της Βοστώνης και έκλεψε κάποια από τα αναμνηστικά μετάλλια του αγώνα τα οποία πωλούνται ήδη στην ιστοσελίδας ηλεκτρονικών δημοπρασιών eBay.

Ο Νταν Άσγουορθ, πρόεδρος και ιδιοκτήτης της εταιρείας Ashworth Awards στο Βόρειο Άτλμπρο της Μασαχουσέτης, ο οποίος κατασκευάζει μετάλλια και καρφίτσες για τον μαραθώνιο τα τελευταία 31 χρόνια, δήλωσε ότι κάποιος περαστικός ενδεχομένως να πήρε τα μετάλλια την ώρα που επικρατούσε πανικός και τώρα προσπαθεί να επωφεληθεί. «Δεν θεωρώ ότι κάποιος μαραθωνοδρόμος θα πούλαγε το μετάλλιό του», είπε ο Άσγουορθ.

Από την πλευρά της, η εταιρεία μέσω της εκπρόσωπου Κάρι Ραμίρεζ δήλωσε ότι «δεν επιτρέπει την πώληση (αντικειμένων) που απεικονίζουν, εξαίρουν ή επιχειρούν να επωφεληθούν από την ανθρώπινη τραγωδία ή τον πόνο» και πρόσθεσε ότι η εταιρεία «θλίβεται βαθιά από την τραγωδία στη Βοστώνη», χωρίς ωστόσο να αποσύρουν τα προϊόντα από τη δημοπρασία.

Η εταιρεία του Άσγουορθ κατασκεύασε περίπου 26.000 μετάλλια για τον μαραθώνιο και ο ίδιος, βρισκόταν κοντά στην γραμμή τερματισμού για να υποδεχτεί τη σύζυγο και την αδελφή του που τερμάτισαν εννέα λεπτά πριν από τις εκρήξεις.