ΚΟΣΜΟΣ

Κίνα: Συνεχίζονται οι έρευνες για θύματα στο πτηνοτροφείο

Κίνα: Συνεχίζονται οι έρευνες για θύματα στο πτηνοτροφείο

Με εκπαιδευμένα σκυλιά χτενίζουν τις εγκαταστάσεις του σφαγείου πουλερικών στην Κίνα οι άνδρες της πυροσβεστικής, αναζητώντας τυχόν θύματα μετά την πυρκαγιά που ξέσπασε το πρωί της Δευτέρας.


Τουλάχιστον 120 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο πτηνοτροφείο και 70 νοσηλεύονται εκ των οποίων οκτώ σε κρίσιμη κατάσταση. Ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί, καθώς πολλοί άνθρωποι ακόμα αγνοούνται.

Οι διασώστες ανέσυραν 119 πτώματα και μόλις δύο επιζήσαντες, ένας από τους οποίους υπέκυψε στα τραύματά του λίγο αργότερα. Όταν ξέσπασε η φωτιά, κατά τα φαινόμενα από διαρροή αμμωνίας, περίπου 100 εργάτες κατάφεραν να διαφύγουν.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε την ώρα που 300 εργάτες δούλευαν στο σφαγείο. Πολλοί από αυτούς πέθαναν δηλητηριασμένοι από τις αναθυμιάσεις της υγρής αμμωνίας, καθώς οι έξοδοι κινδύνου ήταν κλειδωμένες. Η κεντρική είσοδος ήταν κλειστή και μόνο μια από τις οκτώ εξόδους κινδύνου πρέπει να ήταν ανοιχτή, μετέδωσε η κινεζική τηλεόραση.

Παράλληλα ένα υψηλόβαθμο στέλεχος του σφαγείου πουλερικών τέθηκε υπό κράτηση, ανακοίνωσε σήμερα αξιωματούχος χωρίς να διευκρινίσει για ποιες κατηγορίες, ενώ συνεχίζεται η έρευνα για τα αίτια της καταστροφής από τις αρχές της Κίνας.