ΚΟΣΜΟΣ

Γιατσενιούκ: Λόγια του αέρα ο Πούτιν

Γιατσενιούκ: Λόγια του αέρα ο Πούτιν

Με το χαρακτηρισμό «λόγια του αέρα», απέρριψε την έκκληση που απηύθυνε ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν προς τους φιλορώσους αυτονομιστές στις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας να αναβάλουν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία δύο περιφερειών στο ανατολικό τμήμα της χώρας, ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Αρσένι Γιατσενιούκ.

«Ο Γιάτσενιουκ (αναφερόμενος) στην πρόταση Πούτιν για την αναβολή του δημοψηφίσματος στην ανατολική Ουκρανία είπε ότι “Δεν έχει νόημα να σχολιάζουμε λόγια του αέρα”», μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ίντερφαξ σε επείγον τηλεγράφημά του.

Υπενθυμίζεται σήμερα ότι ο Πούτιν κάλεσε τους αυτονομιστές να αναβάλουν το προγραμματισμένο για τη Κυριακή δημοψήφισμα σε δυο περιφέρειες της ανατολικής Ουκρανίας, όπου πολλές πόλεις βρίσκονται υπό τον έλεγχο φιλορώσων αυτονομιστών.

Το Κίεβο και οι χώρες της Δύσης κατηγορούν τη Μόσχα ότι υποκινεί τους αυτονομιστές και ότι στην εξέγερση συμμετέχουν στελέχη των ρωσικών ειδικών δυνάμεων, ενώ θεωρεί το δημοψήφισμα παράνομο.

Διαβάστε ακόμα:

Πούτιν: Ζήτησε από τους αυτονομιστές να αναβάλουν το δημοψήφισμα