ΚΟΣΜΟΣ

Κένυα: Απολύθηκαν 53 άτομα ως υπεύθυνα για τους θανάτους από νοθευμένο αλκοόλ

Κένυα: Απολύθηκαν 53 άτομα ως υπεύθυνα για τους θανάτους από νοθευμένο αλκοόλ

Η κυβέρνηση της Κένυας απέλυσε σήμερα 53 υψηλόβαθμους αξιωματούχους, μετά το θάνατο περίπου 100 ανθρώπων από αλκοόλ νοθευμένο με μεθανόλη, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Τζόζεφ Όλε Λένκου.


Στους απολυμένους αξιωματούχους περιλαμβάνονται ο επικεφαλής της εθνικής εκστρατείας ενάντια στα ναρκωτικά, ο αρχηγός της κρατικής υπηρεσίας καταπολέμησης της παραποίησης, στελέχη της υπηρεσίας πληροφοριών, αναπληρωτές κυβερνήτες επαρχιών και διοικητές αστυνομικών τμημάτων.

Ο Όλε Λένκου τόνισε ότι οι αρχές ερευνούν επίσης κατά πόσο εμπλέκεται στην υπόθεση το Κενυατικό Γραφείο Τυποποίησης, η υπηρεσία που ελέγχει την ασφάλεια των τροφίμων.

Από την περασμένη Κυριακή έχουν αναφερθεί δεκάδες θάνατοι σε έξι επαρχίες, στην κεντρική και ανατολική Κένυα ενώ πολλοί άνθρωποι έχουν εισαχθεί για νοσηλεία αφού κατανάλωσαν το νοθευμένο ποτό.

Η κυβέρνηση έκλεισε ένα εργοστάσιο της ποτοποιίας Comrade Limited. "Ξέρουμε ότι κάποιοι αξιωματούχοι συνεργάζονται με αυτούς τους εγκληματίες και θα λάβουμε μέτρα", υποσχέθηκε ο υπουργός.

Πολλά από τα ποτά που καταναλώνονται στην Κένυα νοθεύονται με βιομηχανικό αλκοόλ για να γίνουν πιο ισχυρά.

Διαβάστε επίσης: Κένυα: Εβδομήντα θάνατοι από νοθευμένο αλκοόλ!