ΚΟΣΜΟΣ

Τατζικιστάν: Αύξηση εξαγωγών φρούτων στη Ρωσία

Τατζικιστάν: Αύξηση εξαγωγών φρούτων στη Ρωσία

Στην αύξηση των εξαγωγών αγροτικών προϊόντων στη Ρωσία προσανατολίζεται το Τατζικιστάν. Σε ευρεία σύσκεψη των υπουργών Γεωργίας, Οικονομικής Ανάπτυξης και Εμπορίου εξετάστηκαν μέτρα προγραμματισμού υπερδιπλασίασης του όγκου εξαγωγών, έως και πέντε φορές, τα οποία θα κατατεθούν στην κυβέρνηση και τις αρμόδιες αρχές προς έγκριση.

Στην περίοδο Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014, το Τατζικιστάν εξήγαγε στη Ρωσία πάνω από 63.000 τόνους λαχανικών και φρούτων καθώς και 50.000 τόνους ξηρών καρπών. Το σύνολο των εξαγωγών στη Ρωσία σημείωσε αύξηση 13,6% για φέτος, ποσοστό που μεταφράζεται σε 50 εκατομμύρια δολάρια.
Μετά την απαγόρευση εισαγωγών αγροτικών και κτηνοτροφικών προϊόντων από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, (βοδινό, χοιρινό, πουλερικά, ψάρια, τυρί και γαλακτοκομικά, φρούτα και λαχανικά) η Ρωσία στρέφεται σε άλλες αγορές όπως στη γειτονική Λευκορωσία αλλά και στις χώρες της Λατινικής Αμερικής όπως η Βραζιλία και η Χιλή. Ηδη ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας Αρκάντι Ντβόρκοβιτς συζητά την αύξηση των προμηθειών προϊόντων διατροφής από τη Λευκορωσία με τον λευκορώσο ομόλογό του Μιχαήλ Ρούσι.

Διαβάστε επίσης

Bloomberg: Το εμπάργκο στη Ρωσία απειλεί τουρισμό και γεωργία