ΚΟΣΜΟΣ

Γιατσενιούκ: Απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση του Πούτιν

Γιατσενιούκ: Απέρριψε την ειρηνευτική πρόταση του Πούτιν

Τις προτάσεις του Ρώσου προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν, για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν μια απόπειρα εξαπάτησης της Δύσης ώστε να αποφύγει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, την παραμονή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, απέρριψε ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Αρσένι Γιατσενιούκ.

«Το πραγματικό σχέδιο του Πούτιν είναι να καταστρέψει την Ουκρανία και να αποκαταστήσει τη Σοβιετική Ένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά σε ανακοίνωσή του ο Γιατσενιούκ.

Νωρίτερα πάντως ο Πούτιν δήλωσε στους δημοσιογράφους που τον συνοδεύουν στο ταξίδι του στη Μογγολία ότι οι απόψεις του ιδίου και του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο για τον τερματισμό των συγκρούσεων είναι «πολύ κοντά». Παρουσίασε μάλιστα ένα σχέδιο επτά σημείων που περιλαμβάνει την ανταλλαγή αιχμαλώτων και τη δημιουργία ενός ανθρωπιστικού διαδρόμου για τους πρόσφυγες.

«Όλες οι προηγούμενες συμφωνίες που έγιναν με τη Ρωσία στη Γενεύη, στη Νορμανδία, στο Βερολίνο και στο Μινσκ αγνοήθηκαν ή παραβιάστηκαν με περιφρόνηση από το ρωσικό καθεστώς», πρόσθεσε ο Γιατσενιούκ.

Διαβάστε ακόμα:

Πούτιν: Παρουσίασε σχέδιο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης (video)