ΚΟΣΜΟΣ

Σε νοσοκομείο του Όσλο η Νορβηγίδα που προσβλήθηκε από Έμπολα

Σε νοσοκομείο του Όσλο η Νορβηγίδα που προσβλήθηκε από Έμπολα

Στην πατρίδα της μεταφέρθηκε η Νορβηγίδα εργαζόμενη στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα η οποία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα κατά το διάστημα παρουσίας της στη Σιέρα Λεόνε.

Ένα ασθενοφόρο, συνοδεία μοτοσικλετιστών της αστυνομίας, διακόμισε τη γυναίκα από το αεροδρόμιο του Όσλο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο όπου και νοσηλεύεται.

Η 32χρονη προσβλήθηκε από τον ιό ενώ εργαζόταν στην πόλη Μπο της Σιέρα Λεόνε για λογαριασμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης Γιατροί Χωρίς Σύνορα. Την Κυριακή η γυναίκα τέθηκε σε καραντίνα καθώς διαπιστώθηκε ότι είχε πυρετό.

Όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο, η αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Όσλο, Καθρίν Λόφτχους, αρνήθηκε να παράσχει οποιαδήποτε στοιχεία σχετικά με την κατάσταση της υγείας της ασθενούς, προσθέτοντας ότι τέτοιου είδους πληροφορίες αποτελούν αποκλειστικό δικαίωμα.

Το νοσοκομείο δεν πρόκειται να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο σχετικά με το αν θα χορηγηθούν στην 32χρονη φάρμακα που βρίσκονται σε πειραματικό στάδιο για την καταπολέμηση του Έμπολα, αφού κάτι τέτοιο υπάγεται στους κανόνες εμπιστευτικότητας, πρόσθεσε η Λόφτχους.

Διαβάστε επίσης:

Στη δημοσιότητα οι εκθέσεις προόδου Τουρκίας-Σκοπίων