Αφγανιστάν: Πέντε νεκροί από την επίθεση στο «Πράσινο Χωριό»

Newsbomb

Ένας Νεπαλέζος φρουρός έχασε τη ζωή του όταν τέσσερις Ταλιμπάν επιτέθηκαν εναντίον μιας αυστηρά φυλασσόμενης συνοικίας στο ανατολικό τμήμα της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, της Καμπούλ, όπου ζουν κυρίως ξένοι.

«Και οι τέσσερις δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν», δήλωσε ο Μοχάμαντ Αγιούμπ Σαλάνγκι, υφυπουργός Εσωτερικών του Αφγανιστάν.

Ο φρουρός, υπήκοος του Νεπάλ, έχασε τη ζωή του όταν οι ισλαμιστές μαχητές εξαπέλυσαν την επίθεση αργά το βράδυ της Τετάρτης, είπε ένας αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

«Ένας μαχητής των Ταλιμπάν πυροδότησε το αυτοκίνητο-βόμβα στο οποίο επέβαινε. Οι υπόλοιποι τρεις σκοτώθηκαν στην μάχη που ακολούθησε την έκρηξη του αυτοκινήτου-βόμβας», είπε εξάλλου ένας άλλος αξιωματούχος, ο Χασμάτ Στανικζάι, μιλώντας στο Γερμανικό Πρακτορείο.

Οι Ταλιμπάν ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση λίγη ώρα αφότου έγινε. Ανέφεραν ότι σε αυτή συμμετείχε ένας βομβιστής-καμικάζι που οδηγούσε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες.

Στη συνοικία, η οποία είναι γνωστή με την ονομασία Πράσινο Χωριό, βρίσκονται σημαντικές εγκαταστάσεις και διαμένουν αστυνομικοί από κράτη μέλη της ΕΕ, στελέχη του ΟΗΕ, καθώς και ξένοι συμβασιούχοι διαφόρων οργανώσεων και εταιρειών. Στη συνοικία αυτή ζουν επίσης εργαζόμενοι που έχουν αναλάβει την κατασκευή της εθνικής οδού Καμπούλ-Τζαλαλαμπάντ, τα έργα για την οποία έχουν γίνει στόχος αλλεπάλληλων επιθέσεων εδώ και χρόνια.

Και η ίδια η συνοικία έχει στοχοθετηθεί πολλές φορές. Πέρυσι ένας βομβιστής-καμικάζι πυροδότησε ένα αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικές ύλες κοντά στην είσοδό της. Το 2012, ένας φρουρός είχε χάσει τη ζωή του και δύο είχαν τραυματιστεί σε μια παρόμοια επίθεση, μετά την οποία ξέσπασε ανταλλαγή πυρών.

Η σημερινή επίθεση προστέθηκε σε μια σειρά ενεργειών των Ταλιμπάν στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν μετά την 29η Σεπτεμβρίου, όταν ανέλαβε τα καθήκοντά του ο νέος πρόεδρος της χώρας Άσραφ Γάνι.

Την Τρίτη, δύο φρουροί σκοτώθηκαν όταν βομβιστές-καμικάζι επιτέθηκαν εναντίον μιας μικρής στρατιωτικής βάσης της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF) του Αφγανιστάν καθώς και ενός γραφείου της υπηρεσίας δίωξης του λαθρεμπορίου ναρκωτικών της χώρας. Το Σάββατο, μια γνωστή βουλευτίνα τραυματίστηκε και τρεις πολίτες σκοτώθηκαν σε μια επίθεση για την οποία δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης.

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved