ΗΠΑ: Συγκέντρωση συμπαράστασης στον ελληνικό λαό

Newsbomb

Ηχηρό μήνυμα συμπαράστασης στην Ελλάδα έστειλαν από τη Νέα Υόρκη δεκάδες άνθρωποι που συγκεντρώθηκαν μπροστά στα γραφεία της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στον ΟΗΕ, στο Μανχάταν.

Σύμφωνα με τους διοργανωτές, «στις 11 Φεβρουαρίου, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και της Ευρώπης αξιώνουν το τέλος της πολιτικής λιτότητας της ΕΕ, που, για χρόνια, έχει υποβληθεί σε εκατομμύρια ανθρώπους και έχει δημιουργήσει μια ανθρωπιστική κρίση. Μετά την εκλογική νίκη της ριζοσπαστικής αριστεράς, στις εκλογές του Ιανουαρίου, η νέα ελληνική κυβέρνηση αμφισβητεί την πολιτική της ΕΕ κατά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες».

Ο Ντάνιελ Μπερκ, μέλος της Πολιτικής Επιτροπής Δράσης Λαρούς, τόνισε ότι «είμαστε Αμερικανοί, συμπαραστεκόμαστε στην Ελλάδα και στην κυβέρνησή της ενάντια στις πολιτικές λιτότητας. Αυτό που λέμε είναι: Η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει. Η τρόικα θα χρεοκοπήσει».

Η ομογενής Μάνια Τσιβόγλου ανέφερε ότι «το μήνυμά μας είναι ότι οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και όσοι τους στηρίζουν πρέπει να καταλάβουν επιτέλους ότι το σύστημα που προσπαθούσαν να επιβάλουν στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες δεν λειτούργησε. Έχει αποτύχει με δραματικές συνέπειες στον κόσμο. Οι αλλαγές δεν είναι μόνο αναγκαίες, αλλά επιτακτικές για τη σωτηρία των λαών».

Η Φραγκώ Ακρίβου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Νέας Υόρκης, δήλωσε ότι «είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε τις προσπάθειες της νέας ελληνικής κυβέρνησης ενάντια στην καταστροφική πολιτική της ΕΕ, ώστε να σταματήσει η λιτότητα. Επίσης, είμαστε εδώ για να δείξουμε στην κυβέρνηση ότι την στηρίζουμε για να παραμείνει αμετακίνητη και σταθερή στις αποφάσεις της».

Πηγή: ΑΠΕ

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved