ΚΟΣΜΟΣ

Ισλαμικό Κράτος: Εξ επαφής εκτέλεση Σύρου ομήρου (video)

Ισλαμικό Κράτος: Εξ επαφής εκτέλεση Σύρου ομήρου (video)

Ένα νέο φρικιαστικό βίντεο έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους με την εξ επαφής εκτέλεση ενός ομήρου.

Στο βίντεο, το οποίο έχει υποστεί τεχνική επεξεργασία και έχει ισλαμική μουσική - γνωστή ως nasheed - και εφέ, εμφανίζεται γονατιστός ο όμηρος με τη γνωστή πορτοκαλί στολή και ο δήμιός του μαυροφορεμένος να κραδαίνει το όπλο του και μοιάζει να θριαμβολογεί πίσω από την πλάτη του. Στη συνέχεια, με μία σφαίρα εξ επαφής τον εκτελεί.

ektelesh 2

Ο όμηρος πιστεύεται πως είναι ένας Σύρος στρατιώτης, προφανώς μέλος του στρατού του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ο οποίος είχε συλληφθεί από τους τζιχαντιστές.

ektelesh 3

Είναι το τελευταίο θύμα σε έναν μακρύ κατάλογο ανθρώπων που έχουν βρει ανατριχιαστικό θάνατο στα χέρια των ακραίων Σουνιτών του Ισλαμικού Κράτους.

Την προηγούμενη εβδομάδα, η δολοφονία του Ιορδανού πιλότου, τον οποίο έκαψαν ζωντανό σε ένα κλουβί, προβάλλοντας την εκτέλεσή του σε γιγαντοοθόνες, προκάλεσε διεθνή αποτροπιασμό και οδήγησε στην εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών τόσο της ιορδανικής αεροπορίας όσο και τους συνασπισμού υπό την ηγεσία των Ηνωμένων Πολιτειών.

Σχετικές ειδήσεις