Νέα τηλεφωνική επικοινωνία Ολάντ, Μέρκελ, Πούτιν και Ποροσένκο για την Ουκρανία

Newsbomb

«Πρόοδος» όσον αφορά στην κατάσταση στην Ουκρανία, ωστόσο αυτή «πρέπει να «βελτιωθεί περισσότερο», συμπέραναν ότι σημειώνεται ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας τους το βράδυ της Δευτέρας (2/3).

Στη συνδιάλεξη αυτή, όπως ανέφερε η προεδρία της Γαλλίας σε ανακοίνωσή της, «εξετάστηκε ο βαθμός της εφαρμογής του πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκε στο Μινσκ τη 12η Φεβρουαρίου. Διαπιστώθηκε ότι έχει υπάρξει πρόοδος, ωστόσο η κατάσταση πρέπει να βελτιωθεί» περαιτέρω».

«Οι 4 ηγέτες συμφώνησαν να ζητήσουν από τον ΟΑΣΕ (Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη) να διαδραματίσει αμεσότερο ρόλο προκειμένου να βελτιωθεί η εφαρμογή της κατάπαυσης του πυρός και (να υλοποιηθεί) η απόσυρση των βαρέων όπλων», αλλά και «να συντάσσει καθημερινά μία έκθεση για την εφαρμογή» της συμφωνίας του Μινσκ, διευκρινίζεται ακολούθως στο δελτίο Τύπου που δημοσιοποιήθηκε.

Οι 4 ηγέτες εξέφρασαν επίσης την εκτίμηση ότι «η απελευθέρωση των κρατουμένων» των δύο πλευρών «και η ανθρωπιστική βοήθεια πρέπει να διευκολυνθούν σε συνεργασία με την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού» επισημαίνεται επίσης στην ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας, η οποία διευκρίνισε ότι αντιπρόσωποι των υπουργών Εξωτερικών των τεσσάρων χωρών θα συναντηθούν «την Παρασκευή, προκειμένου να διασφαλιστεί η συνέχιση της εφαρμογής του πακέτου μέτρων που συμφωνήθηκαν στο Μινσκ».

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved