Ιταλία: Αυτά παθαίνεις αν χαράξεις τα αρχικά σου στο Κολοσσαίο! (photo)

Newsbomb

Με την κατηγορία ότι χάραξαν τα αρχικά τους στο Κολοσσαίο, ενώ ακολούθως τράβηξαν μια selfie ως ενθύμιο του βανδαλισμού τους (!) συνελήφθησαν δύο Αμερικανίδες τουρίστριες.

Σύμφωνα με το ιταλικό κρατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANSA, οι δύο νεαρές γυναίκες, ηλικίας 21 και 25 ετών, χρησιμοποίησαν ένα κέρμα «με σκοπό να προξενήσουν φθορά στον τοίχο του δευτέρου ορόφου της δυτικής πλευράς του αμφιθεάτρου», το οποίο χρονολογείται από τον πρώτο αιώνα μετά Χριστόν.

Την αστυνομία ειδοποίησε μάλιστα ένας ξεναγός, ο οποίος διαπίστωσε το βανδαλισμό.

Οι αρχές ανέκριναν τις δύο γυναίκες και τις παρέπεμψαν στη δικαιοσύνη για «πρόκληση διακεκριμένης φθοράς σε κτίριο μεγάλης ιστορικής ή καλλιτεχνικής σημασίας», μετέδωσε επίσης το ANSA, ενώ επικαλούμενο την αστυνομία, σημείωσε ότι οι δύο τουρίστριες ζήτησαν συγγνώμη για την πράξη τους, απολογούμενες ότι «δεν είχαν συνειδητοποιήσει ότι ήταν κάτι τόσο σοβαρό».

Και μπορεί τα ονόματα των ανήσυχων Αμερικανίδων να μην δόθηκαν στη δημοσιότητα, ωστόσο σύμφωνα με ιταλικά Μέσα ενημέρωσης, στον τοίχο του Κολοσσαίου, μνημείου της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της UNESCO, είχαν χαραχθεί τα γράμματα «J» και «N» ύψους περίπου 20 εκατοστών το καθένα.

Δεν έχει γίνει πάντως γνωστό εάν θα τους επιβληθεί η καταβολή προστίμου…

Σχετικές ειδήσεις

ΜΕΛΟΣ ened Monetized by DPG Digital Media Group ©2010-2024 ⚡ Newsbomb.gr - All rights reserved