ΚΟΣΜΟΣ

Ινδία: Δεκάδες συλλήψεις για το θανάσιμο λιντσάρισμα του υπόπτου για βιασμό (video)

Ινδία: Δεκάδες συλλήψεις για το θανάσιμο λιντσάρισμα του υπόπτου για βιασμό (video)

Στη σύλληψη 42 συνολικά ατόμων, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για την απαγωγή από τη φυλακή και το θανάσιμο λιντσάρισμα ενός άνδρα που είχε κατηγορηθεί για βιασμό, προχώρησαν οι ινδικές Αρχές.

Την Κυριακή (8/3), στο πρώτο κύμα συλλήψεων, προσήχθησαν 18 άνθρωποι. Οι συλληφθέντες, όλοι τους άνδρες, κατηγορούνται για συμμετοχή στις ταραχές και την επίθεση στη φυλακή της πόλης Ντιμαπούρ όπου κρατείτο ο 35χρονος Σαϊέντ Χαν, ο οποίος είχε συλληφθεί στις 24 Φεβρουαρίου για το βιασμό μιας 19χρονης.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη (5/3), χιλιάδες άνθρωποι επιτέθηκαν στη φυλακή, έβαλαν φωτιά και κατάφεραν να τον βγάλουν από το κελί, παίρνοντάς τον μαζί τους.

Το πλήθος, αφού έγδυσε τον 35χρονο, τον διαπόμπευσε στους δρόμους της πόλης, ενώ ακολούθως τον ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου, κρεμώντας το πτώμα του από τον πύργο ενός ρολογιού.

Αρχικά είχε ανακοινωθεί ότι ο Χαν καταγόταν από το Μπαγκλαντές, όμως στην πραγματικότητα ήταν Ινδός, από το κρατίδιο Άσαμ, και μιλούσε τη γλώσσα μπενγκάλι. Οι κάτοικοι του Νάγκαλαντ, κυρίως η φυλή των αυτοχθόνων Νάγκα, κατηγορούν συχνά τους μουσουλμάνους του Άσαμ και τους μετανάστες από το γειτονικό Μπαγκλαντές ότι εγκαθίστανται παράνομα στα εδάφη τους.

Παλαιότερα μάλιστα είχαν εξαπολύσει εχθρικές εκστρατείες εναντίον των μεταναστών από το Μπαγκλαντές, υποστηρίζοντας ότι "σαγηνεύουν" τις κόρες τους με σκοπό να νομιμοποιήσουν την παραμονή τους στη χώρα.

Ένας αξιωματικός της αστυνομίας ανέφερε από την πλευρά του ότι η κατάσταση στη Ντιμαπούρ «επανέρχεται αργά στα φυσιολογικά» και έχει ήδη αρθεί η απαγόρευση της κυκλοφορίας. Ωστόσο το τηλεφωνικό δίκτυο και το Ίντερνετ δεν θα λειτουργήσουν στην περιοχή για άλλες 48 ώρες…

Σχετικές ειδήσεις