ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Συνελήφθη ο διευθυντής του ορυχείου όπου σκοτώθηκαν 34 άτομα

Ουκρανία: Συνελήφθη ο διευθυντής του ορυχείου όπου σκοτώθηκαν 34 άτομα

Στη σύλληψη του διευθυντή του ορυχείου Ζασιάντκο, στο Ντόνετσκ, όπου την περασμένη εβδομάδα σημειώθηκε έκρηξη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 34 εργαζόμενοι, προχώρησαν οι ουκρανικές Αρχές, όπως μετέδωσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο των αυτονομιστών DAN, επικαλούμενο δηλώσεις εισαγγελέων.

Ο άνδρας, το όνομα του οποίου δε δόθηκε στη δημοσιότητα, βρίσκεται υπό κράτηση κατηγορούμενος για «παραβίαση των κανόνων εξόρυξης» στην περιοχή.

Αξιωματούχοι του ανθρακωρυχείου είχαν δηλώσει πάντως ότι η έκρηξη της περασμένης Τετάρτης πιθανόν προκλήθηκε από τη συσσώρευση αερίου και δεν οφείλεται στις συγκρούσεις μεταξύ των φιλορώσων αυτονομιστών και των κυβερνητικών δυνάμεων της Ουκρανίας.

«Το δικαστήριο διέταξε τη σύλληψη του διευθυντή της εταιρείας... Μέχρι στιγμής δεν του έχουν απαγγελθεί κατηγορίες – θεωρείται ύποπτος», μετέδωσε το DAN επικαλούμενο δηλώσεις του γραφείου του εισαγγελέα των αυτονομιστών.

Υπενθυμίζεται ότι η έκρηξη σημειώθηκε κοντά σε περιοχή η οποία αποτελεί προπύργιο των φιλορώσων αυτονομιστών στην ανατολική Ουκρανία, με την κυβέρνηση του Κιέβου να υποστηρίζει ότι οι αυτονομιστές δεν επέτρεψαν την πρόσβαση στα συνεργεία διάσωσης. Την ίδια ώρα ωστόσο οι αντάρτες απορρίπτουν τους συγκεκριμένους ισχυρισμούς.

Σχετικές ειδήσεις