ΚΟΣΜΟΣ

Τρεις Πολωνοί μεταξύ των νεκρών της επίθεσης στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας

Τρεις Πολωνοί μεταξύ των νεκρών της επίθεσης στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας

Τρεις πολίτες από την Πολωνία είναι μεταξύ των 21 νεκρών, της τρομοκρατικής επίθεσης της Τετάρτης (18/3) εναντίον του μουσείου Μπάρντο στην Τύνιδα, ανακοίνωσε το πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο απολογισμός που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο κάνει επίσης λόγο για δέκα τραυματίες, οι οκτώ από τους οποίους βρίσκονται σε διαδικασία επαναπατρισμού τους στην Πολωνία. Δύο πιο βαριά τραυματίες εξακολουθούν να νοσηλεύονται σε νοσοκομείο της Τύνιδας και θα επιστρέψουν στην πατρίδα τους μόλις το επιτρέψει η κατάσταση της υγείας τους. Οι σοροί των τριών Πολωνών που σκοτώθηκαν θα μεταφερθούν στη χώρα τους με μια ειδική πτήση.

Την Πέμπτη (19/3) πολωνικό υπουργείο Εξωτερικών είχε ανακοινώσει ότι δύο Πολωνοί πολίτες είναι μεταξύ των νεκρών τουριστών, ενώ ένας ακόμη αγνοούνταν.

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, μεταξύ των νεκρών είναι ένας Πολωνός ή μία Πολωνή, οι άλλοι νεκροί που έχουν ταυτοποιηθεί είναι τέσσερις Ιταλοί, τρεις Ιάπωνες, τρεις Γάλλοι, μια Κολομβιανή και ο Αυστραλοκολομβιανός γιος της, δύο Ισπανοί, μία Βρετανίδα, μία Βελγίδα και μία Ρωσίδα.

Επίσης ένας Τυνήσιος αστυνομικός που ήταν μεταξύ των θυμάτων αποτεφρώθηκε χθες, Παρασκευή 20/3.

Σχετικές ειδήσεις