ΚΟΣΜΟΣ

Μεξικό: Ο ναυαγός που επέζησε 14 μήνες στoν Ειρηνικό είχε φάει το συνεπιβάτη του; (video)

Μεξικό: Ο ναυαγός που επέζησε 14 μήνες στoν Ειρηνικό είχε φάει το συνεπιβάτη του; (video)

Ένα εκατομμύριο δολάρια αποζημίωση από τον Χοσέ Σαλβαντόρ Αλβαρένγκα, ο οποίος περιπλανιόταν στον Ειρηνικό Ωκεανό επί 14 μήνες, υποστηρίζοντας ότι έφαγε το πτώμα του, ζητά η οικογένεια του συνεπιβάτη του!

Ο Σαλβαντόρ Αλβαρένγκα και ο Ιεζεκιήλ Κόρντομπα απέπλευσαν από το Μεξικό με προορισμό το Σαλβαδόρ, το Σεπτέμβριο του 2012, προκειμένου να ψαρέψουν. Η ξαφνική κακοκαιρία ωστόσο οδήγησε το επτά μέτρων σκάφος τους στα ανοιχτά, χωρίς δυνατότητα να επιστρέψουν. Τελικά προσάραξαν σε κοραλλιογενή ύφαλο της άτοης Εμπόν.

Κατάφεραν να ζήσουν για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα τρώγοντας ψάρια, χελώνες, πουλιά, ενώ έπιναν τα ούρα τους και αίμα από θαλάσσιες χελώνες.

Ο 22χρονος Κόρντομπα δεν άντεξε τις κακουχίες και κάποια στιγμή πέθανε, ωστόσο, ο Αλβαρένγκα κατάφερε να επιζήσει και να σαλπάρει ξανά. Εντοπίστηκε 14 μήνες μετά στα νησιά Μάρσαλ, φανερά αδυνατισμένος και με μακριά μαλλιά και γένια. Ευχαρίστησε τότε το Θεό που είναι ζωντανός, ενώ συμπλήρωσε πως δεν θυμάται και πολλά από το ταξίδι του. Μοναδική του επιθυμία ήταν να γυρίσει όσο το δυνατόν γρηγορότερα στην πατρίδα του το Μεξικό.

Εκεί ωστόσο τον περιμένει τώρα μία νέα περιπέτεια, αυτή τη φορά στις δικαστικές αίθουσες.

Σύμφωνα με τη μέχρι τώρα εκδοχή της ιστορίας του Αλβαρένγκα, ο Κόρντομπα τον έβαλε να υποσχεθεί ότι δεν θα πειράξει το πτώμα του έτσι ώστε να μπορέσει να ταφεί αν έφθαναν ποτέ σε στεριά. Και μπορεί να το κράτησε για έξι ημέρες πάνω στη βάρκα, ωστόσο ισχυρίζεται ότι μετά το πέταξε για να απελευθερωθεί από το βαρύ φορτίο, μην έχοντας άλλη επιλογή.

Κάτι ωστόσο που δεν έπεισε την οικογένεια του Κόρντομπα, η οποία ισχυρίζεται ότι ο Μεξικανός δεν πέταξε το πτώμα στην θάλασσα, αλλά το... έφαγε για να επιζήσει, κατηγορώντας τον για κανιβαλισμό και ζητώντας έτσι ως αποζημίωση το ποσό του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.

Σύμφωνα πάντως με το δικηγόρο του Αλβαρένγκα, η μήνυση κατατέθηκε σε ένα πολύ... ύποπτο χρονικό σημείο, καθώς λίγες ημέρες πριν κυκλοφόρησε ένα βιβλίο με την περιπέτεια του Μεξικανού, ο οποίος θα έχει μερίδιο κερδών από τις πωλήσεις.

Σχετικές ειδήσεις