ΚΟΣΜΟΣ

Βραζιλία: 220.000 στρατιώτες στην μάχη κατά του ιού Ζίκα

Βραζιλία: 220.000 στρατιώτες στην μάχη κατά του ιού Ζίκα

«Οι στρατιωτικοί θα πάνε από σπίτι σε σπίτι για να μοιράσουν φυλλάδια και να συμβουλεύσουν τον κόσμο, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν θα βγούμε νικητές απ' αυτή τη μάχη παρά μόνο αν έχουμε τη βοήθεια του πληθυσμού ώστε να εξαλειφθούν οι εστίες των κουνουπιών».

Οι υγειονομικές υπηρεσίες του Ρίο ψέκασαν σήμερα (26/01) με εντομοκτόνο το Σαμποδρόμιο της πόλης όπου σε δεκαπέντε μέρες θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη παρέλαση του καρναβαλιού καθώς και το αγώνισμα της τοξοβολίας τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, τον Αύγουστο.

Το μέτρο αυτό έχει στόχο να εξαλειφθούν οι εστίες του κουνουπιού Aedes Aegypti που μεταδίδει τους ιούς του δάγκειου πυρετού, ο οποίος συνδέεται με τη μικροκεφαλία στα βρέφη και τα κρούσματά του έχουν σημειώσει κάθετη αύξηση στη χώρα, κυρίως στις βορειοανατολικές περιοχές.

«Η ανησυχία είναι πολύ μεγάλη σε όλο το Ρίο. Στη διάρκεια του καρναβαλιού θα υπάρξουν συγκεντρώσεις ανθρώπων σε διάφορα σημεία του κόσμου και της Βραζιλίας, κάτι που διευκολύνει τη διάδοση του ιού», δήλωσε ο Μάρκος Βινίσιους Φερέιρα, εκπρόσωπος της γραμματείας υγείας του Ρίο.

Ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων, «γίνονται έργα σε όλη την πόλη και είναι πολύ περίπλοκο. Το κύριο μέτρο είναι να εξαλειφθούν οι εστίες με τις προνύμφες των κουνουπιών», πρόσθεσε.

Έναν μήνα πριν από την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων, όλες οι ολυμπιακές εγκαταστάσεις θα υποβληθούν σε νέους ελέγχους ώστε να εξαλειφθούν ενδεχόμενες συγκεντρώσεις των εντόμων αυτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, θα ενεργοποιηθούν σχεδόν 220.000 στρατιώτες στην μάχη κατά του επικίνδυνου ιού, ο οποίος μεταδίδεται με το τσίμπημα μολυσμένου κουνουπιού.

«Οι στρατιωτικοί θα πάνε από σπίτι σε σπίτι για να μοιράσουν φυλλάδια και να συμβουλεύσουν τον κόσμο, επειδή γνωρίζουμε ότι δεν θα βγούμε νικητές απ' αυτή τη μάχη παρά μόνο αν έχουμε τη βοήθεια του πληθυσμού ώστε να εξαλειφθούν οι εστίες των κουνουπιών», δήλωσε ο υπουργός.