ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο με κρυμμένο χρηματοκιβώτιο στην έπαυλη του Εσκομπάρ (pics)

Μυστήριο με κρυμμένο χρηματοκιβώτιο στην έπαυλη του Εσκομπάρ (pics)

Ένα χρηματοκιβώτιο βάρους 317 κιλών ήταν θαμμένο κάτω από τόνους τσιμέντου.

Μπροστά σε ένα απρόσμενο εύρημα βρέθηκε το συνεργείο που ανέλαβε την κατεδάφιση της κατοικίας του βαρώνου των ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ, ο οποίος τις δεκαετίες του '70 και του '80 είχε φτάσει να ελέγχει το 80% της διακίνησης ναρκωτικών στις ΗΠΑ.

Pablo

Ένα μυστηριώδες χρηματοκιβώτιο βάρους 317 κιλών ήταν θαμμένο κάτω από τόνους τσιμέντου. Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα, το χρηματοκιβώτιο θα μεταφερθεί στο εργαστήριο ενός ειδικού ασφαλείας ώστε να διαπιστωθεί εάν όντως άνηκε στον Εσκομπάρ και να ελεγχθούν τα αντικείμενα που κρύβει στο εσωτερικό του.

Πρόκειται για το δεύτερο χρηματοκιβώτιο που εντοπίζεται στη συγκεκριμένη βίλα, η οποία εκτιμάται ότι χρησιμοποιούνταν από τον Εσκομπάρ ως «κρυψώνα» για μετρητά. Το πρώτο χρηματοκιβώτιο εξαφανίστηκε, σύμφωνα με τον σημερινό ιδιοκτήτη, Κριστιάν ντε Μπαρντουάρ.

escobar1

Στις αρχές Ιανουαρίου, ένας τεχνίτης είχε ανακαλύψει ένα άλλο χρηματοκιβώτιο με μαρμάρινο περίβλημα κάτω από τη σκάλα του πολυτελούς σπιτιού, ωστόσο, πριν προλάβει κανείς να ελέγξει το εσωτερικό του, το αντικείμενο εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.

escobar

Σύμφωνα με το CBS, ότι βρεθεί σε αυτό του ανήκει στον Μπαρντουάρ. Το χρηματοκιβώτιο εντοπίστηκε σε κρυψώνα στο πάτωμα, όταν δημιουργήθηκε τρύπα σε αυτό κατά την κατεδάφιση του τελευταίου τοίχου.

Στο απόγειο των εγκληματικών δραστηριοτήτων του, ο Εσκομπάρ θεωρείτο ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους των ΗΠΑ.

Έπεσε νεκρός από σφαίρες της αστυνομίας το 1993, αφήνοντας πίσω του μία τεράστια περιουσία, με αμέτρητα δολάρια και πανάκριβα κοσμήματα.

Σχετικές ειδήσεις