ΚΟΣΜΟΣ

Την επανένταξη στη ρύθμιση εξόφλησης ασφαλιστικών οφειλών όσων την έχουν χάσει εξετάζει η κυβέρνηση

Την επανένταξη στη ρύθμιση εξόφλησης ασφαλιστικών οφειλών όσων την έχουν χάσει εξετάζει η κυβέρνηση

«Δεν εγκαταλείπουμε την προσπάθεια για ρυθμίσεις και διορθώσεις στις προηγούμενες διατάξεις σχετικά με τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών και αναζητούμε τρόπους για την επανένταξη στη ρύθμιση όσων έχουν απενταχθεί», τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Βασίλη Κεγκέρογλου.

Ο Βασίλης Κεγκέργλου είχε ζητήσει να δοθεί μικρή παράταση σε όσους έχουν απενταχθεί εξαιτίας των δυσκολιών στην πρώτη φάση της εφαρμογής του μέτρου και της ανεπαρκούς ενημέρωσης. Επικαλέστηκε, επίσης, στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία από τις 115.000 που είχαν ενταχθεί στη ρύθμιση, οι περίπου 34.000 έχουν απενταχθεί με αποτέλεσμα το ΙΚΑ να χάνει έσοδα περίπου 1 δισ. ευρώ το έτος.

Ο υφυπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης, ότι ήδη στον ΟΑΕΕ, λαμβάνονται μέτρα για κάποιες περιπτώσεις οφειλετών, τονίζοντας ότι με τις νέες ασφαλιστικές ρυθμίσεις και την προσαρμογή της ασφαλιστικής εισφοράς με τα κέρδη, το σύστημα θα ισορροπήσει δεν θα αποβάλλονται ασφαλισμένοι, επειδή δεν θα μπορούν καταβάλλουν τη δόση.

Διατηρεί την αυτοτέλειά του ο ΕΛΟΕΝ

Ο υφυπουργός Εργασίας Τάσος Πετρόπουλος απαντώντας σε άλλη επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του Λαϊκού Συνδέσμου Χρυσή Αυγή Νικόλαου Κούζηλου, για τον Ειδικό Λογαριασμό Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών (ΕΛΟΕΝ) τόνισε, ότι δεν πρόκειται θα θιγεί η αυτοτέλεια του φορέα με την ένταξη του Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΝΑΤ) στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Πρόσθεσε επίσης, ότι το ΝΑΤ θα συνεχίσει να είναι ο εισπρακτικός φορέας του ΕΛΟΕΝ και θα διατηρήσει την αυτοτέλειά του για τις μη συνταξιοδοτικές παροχές.

Σχετικές ειδήσεις