ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στην Αυστρία: Μάχη στήθος με στήθος για τους δύο υποψήφιους για την προεδρία

Θρίλερ στην Αυστρία: Μάχη στήθος με στήθος για τους δύο υποψήφιους για την προεδρία

Oι κάλπες έκλεισαν στις 6 το απόγευμα ώρα Ελλάδας - Η συμμετοχή ήταν μεγαλύτερη από τον πρώτο γύρο των αυστριακών προεδρικών εκλογών στις 24 Απριλίου -Οριακό προβάδισμα του ακροδεξιού Νόρμπερτ Χόφερ από το πρώτο exit poll

Μάχη στήθος με στήθος δίνουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της Αυστρίας, ο Νόρμπερτ Χόφερ του ακροδεξιού εθνικιστικού Κόμματος των Ελευθέρων (FPÖ) και ο οικολόγος Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν, των Πράσινων, σύμφωνα με τις προβολές ινστιτούτων δημοσκοπήσεων που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις έκλεισαν οι κάλπες.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του δημόσιου τηλεοπτικού δικτύου ORF, ο υποψήφιος του FPÖ φέρεται να λαμβάνει 50,2% έναντι 49,8% του αντιπάλου του στις δημοσκοπήσεις που έχουν ένα περιθώριο λάθους +/- 2% για τις εκλογές αυτές τις οποίες παρακολουθεί με μεγάλη προσοχή η Ευρώπη.

Μία δημοσκόπηση του ινστιτούτου SORA για το ORF δείχνει ότι ο 45χρονος Χόφερ -ο οποίος κέρδισε τον πρώτο γύρο λαμβάνοντας περισσότερο από το ένα τρίτο των ψήφων και πιθανόν να είναι ο πρώτος ακροδεξιός αρχηγός κράτους στην Ευρωπαϊκή Ένωση- λαμβάνει 50,1% έναντι του αντιπάλου του Βαν Ντερ Μπέλεν που λαμβάνει 49,9%, με σχεδόν τα δύο τρία των ψηφοδελτίων να έχουν καταμετρηθεί. Το περιθώριο λάθους της δημοσκόπησης είναι 1,8 ποσοστιαίες μονάδες.

Άλλη δημοσκόπηση που διεξήχθη επίσης από το ινστιτούτο SORA για το δίκτυο ORF δείχνει ότι ο ανεξάρτητος Αλεξάντερ Βαν Ντερ Μπέλεν προηγείται με 50,1% έναντι του Χόφερ που λαμβάνει 49,9%. Η δημοσκόπηση έχει περιθώριο λάθους 1,6 μονάδες.

Τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν αργότερα σήμερα. Ωστόσο τα ψηφοδέλτια που θα σταλούν ταχυδρομικώς, τα οποία θα μπορούσαν να κρίνουν μια αμφίρροπη μάχη, θα έχουν όλα καταμετρηθεί μέχρι αύριο.

Σχετικές ειδήσεις