ΚΟΣΜΟΣ

Ντάλας-Ομπάμα: Θρηνούμε λιγότερους νεκρούς σήμερα εξαιτίας των γενναίων αστυνομικών (Pics & Vids)

Ντάλας-Ομπάμα: Θρηνούμε λιγότερους νεκρούς σήμερα εξαιτίας των γενναίων αστυνομικών (Pics & Vids)

O πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τους αστυνομικούς στο Ντάλας, ανάμεσα τους και τους πέντε αστυνομικούς που σκοτώθηκαν από πυρά ελεύθερου σκοπευτή την προηγούμενη εβδομάδα, για τις ζωές που έσωσαν κατά την πλέον αιματηρή μέρα για την αστυνομία των ΗΠΑ τα τελευταία 15 χρόνια.

«Γνωρίζουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των αστυνομικών κάνουν δίκαια και επαγγελματικά μια εξαιρετικά δύσκολη και επικίνδυνη δουλειά», δήλωσε ο Ομπάμα στην επιμνημόσυνη δέηση που τελέστηκε για την δολοφονία των αστυνομικών. «Αξίζουν το σεβασμό μας και όχι την καταφρόνηση μας», τόνισε.

001 copy

«Και όταν ο οποιοσδήποτε, ανεξάρτητα με το πόσο καλές προθέσεις έχει, χαρακτηρίζει όλη την αστυνομία ως προκατειλημμένη ή μισαλλόδοξη, υπονομεύει εκείνους τους αστυνομικούς στους οποίους βασίζουμε την ασφάλεια μας», πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

«Θρηνούμε λιγότερους ανθρώπους σήμερα εξαιτίας των γενναίων πράξεων σας», δήλωσε ο Ομπάμα σε ένα πλήθος αρκετών εκατοντάδων ανθρώπων, ανάμεσα τους βρίσκονταν και πολλοί ένστολοι αστυνομικοί.

«Παρά το γεγονός ότι η πρακτική της αστυνομίας ήταν αυτό που προκάλεσε την πορεία, παρά το γεγονός ότι υπήρχαν πλακάτ, συνθήματα με τα οποία οι αστυνομικοί βαθιά διαφωνούσαν, αυτοί οι άνδρες και αυτό το τμήμα της αστυνομίας έκαναν τη δουλειά τους, ως επαγγελματίες που ήταν», συμπλήρωσε.

Έπειτα από την τελετή, ο Ομπάμα αναμενόταν να συναντηθεί με τα μέλη των οικογενειών των αστυνομικών που δολοφονήθηκαν και άλλων που τραυματίστηκαν από την επίθεση.

Σχετικές ειδήσεις