ΚΟΣΜΟΣ

Μακελειό στη Συρία: Τουλάχιστον δέκα νεκρά παιδιά σε αεροπορικές επιδρομές στην Ντέιρ Εζόρ

Μακελειό στη Συρία: Τουλάχιστον δέκα νεκρά παιδιά σε αεροπορικές επιδρομές στην Ντέιρ Εζόρ

Ειδήσεις | Συρία:Τουλάχιστον 22 άμαχοι, ανάμεσά τους δέκα παιδιά, σκοτώθηκαν σε αεροπορικές επιδρομές κατά χωριού που ελέγχει η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS) στην ανατολική Συρία, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί, ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Οι άμαχοι ήταν μέλη δυο οικογενειών του χωριού Χόζνα στην πετρελαϊκή επαρχία Ντέιρ Εζόρ, η οποία ελέγχεται σχεδόν στο σύνολό της από το ISIS και αποτελεί συχνά στόχο βομβαρδισμών του υπό τις ΗΠΑ διεθνούς συνασπισμού κατά των τζιχαντιστών.

Η Ντέιρ Εζόρ είναι η μόνη συριακή επαρχία που ελέγχεται σχεδόν στο σύνολό της από το ISIS. Το καθεστώς του Μπασάρ αλ-'Ασαντ δεν ελέγχει παρά ένα μικρό μέρος της ομώνυμης πρωτεύουσάς της.

Δεύτερη μεγαλύτερη επαρχία της χώρας, έπειτα από αυτήν της Χομς στην κεντρική Συρία, η Ντέιρ Εζόρ συνοδεύει με το Ιράκ.

Το ISIS διαπράττοντας ωμότητες στη Συρία και στο Ιράκ καθώς και πολύνεκρες επιθέσεις κυρίως στην Ευρώπη αποτελεί στόχο στρατιωτικών επιχειρήσεων σε διάφορα μέτωπα της Συρίας όπως και στο Ιράκ, όπου είχε ανακηρύξει το 2014 ως χαλιφάτο.

Στη Συρία, η οργάνωση αποτελεί στόχο βομβαρδισμών από αεροσκάφη του συνασπισμού, της Τουρκίας, του συριακού καθεστώτος και του ρώσου συμμάχου του στις επαρχίες του Χαλεπίου (βόρεια), του Ντέιρ Εζόρ και της Ράκα (βορειοανατολικά). Η Ράκα είναι το πιο συμβολικό της προπύργιο.