ΚΟΣΜΟΣ

Ισχυρή έκρηξη στην Τουρκία (Pics+Vids)

Ισχυρή έκρηξη στην Τουρκία (Pics+Vids)

Ισχυρή έκρηξησημειώθηκε στην πόλη Ντιγιάρμπακίρστη νοτιοανατολική Τουρκία, όπου ο πληθυσμός είναι κυρίως κουρδικός, κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί τουλάχιστον ένας άνθρωπος και να τραυματισθούν δεκάδες άλλοι, σύμφωνα με ιατρικές πηγές.

Η έκρηξη, οφείλεται σε ατύχημα από έκρηξη εύφλεκτου αερίου κατά τη διάρκεια επισκευής τεθωρακισμένης αστυνομικής κλούβας με αποτέλεσμα τη μερική κατάρρευση της στέγης και το θάνατο τουλάχιστον ενός, γεγονός που προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση καθώς σημειώθηκε μόλις πέντε ημέρες πριν τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος για την ενίσχυση των εξουσιών του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Πολλά ασθενοφόρα και οχήματα των υπηρεσιών ασφαλείας έσπευσαν στο σημείο της έκρηξης, την κεντρική συνοικία Μπαγλάρ. Σε αυτή τη συνοικία τον Νοέμβριο είχαν τραυματιστεί δεκάδες άνθρωποι από την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου, μια επίθεση την ευθύνη για την οποία είχε αναλάβει το PKK.

Ωστόσο ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού δήλωσε πως η έκρηξη, που έστειλε μια μεγάλη στήλη καπνού πάνω από τα γειτονικά κτίρια και άφησε έναν κρατήρα στο έδαφος, φαίνεται να οφείλεται σε ατύχημα.

«Η έκρηξη σημειώθηκε σε ένα τμήμα του κτιρίου που στεγάζει την αστυνομία κατά των διαδηλώσεων, όπου πραγματοποιούνται εργασίες συντήρησης οχημάτων», είπε, σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, στη διάρκεια μιας ομιλίας στην Κωνσταντινούπολη.

«Προς το παρόν, δεν φαίνεται να υπάρχει εξωτερική παρέμβαση, και η έκρηξη προκλήθηκε από το υπό επισκευή όχημα. Ένας άνθρωπος έχει εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια», είπε.

Η νοτιοανατολική Τουρκία είναι θέατρο σχεδόν καθημερινών συγκρούσεων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και μελών του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), μια οργάνωση την οποία η Άγκυρα χαρακτηρίζει «τρομοκρατική».

645x344 explosion reported in southeastern turkeys diyarbakir province 1491899633233

Υπενθυμίζεται ότι σε βομβιστική επίθεση στις 4 Νοεμβρίου του 2016 στην ίδια περιοχή είχαν σκοτωθεί εννέα άνθρωποι.

Σχετικές ειδήσεις