ΚΟΣΜΟΣ

Η Ράκα φλέγεται: Ξεκίνησε η τελική μάχη για την ανακατάληψη της πρωτεύουσας του ISIS στη Συρία

Η Ράκα φλέγεται: Ξεκίνησε η τελική μάχη για την ανακατάληψη της πρωτεύουσας του ISIS στη Συρία

Η μεγάλη επίθεση της Ράκαξεκίνησε τα ξημερώματα της Τρίτης 6 Ιουνίου με συντονισμένη επίθεση των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) από τα ανατολικά, δυτικά και βόρεια της ελεγχόμενης από το Ισλαμικό Κράτος πόλης, δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος των SDF.

Ο εκπρόσωπος Ταλάλ Σίλο πρόσθεσε ότι η μάχη της Ράκα θα είναι «σφοδρή διότι το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) θα υπερασπισθεί μέχρι θανάτου αυτό που ονομάζει πρωτεύουσά του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Σε εξέλιξη είναι οι πρώτες επιχειρήσεις για την απομόνωση της Ράκας, του προπυργίου του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, επιβεβαίωσε ένας Αμερικανός αξιωματούχος μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Σε πρώτη φάση θα προσπαθήσουμε να απομονώσουμε τη Ράκα για να προετοιμάσουμε μια επίθεση για την απελευθέρωση της πόλης», είπε ο αξιωματούχος αυτός που ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία του.

Λίγο νωρίτερα, οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), ο αραβοκουρδικός συνασπισμός, είχε ανακοινώσει ότι ξεκίνησε η επιχείρηση «Οργισμένος Ευφράτης» για την εκδίωξη των τζιχαντιστών από την ντε φάκτο πρωτεύουσά τους στη Συρία. Ανέφερε μάλιστα ότι έχει συστήσει ένα κέντρο διοίκησης ώστε να συντονίζει τις ενέργειές του με τον διεθνή συνασπισμό που μάχεται το ISIS υπό την ηγεσία των ΗΠΑ.

Σχετικές ειδήσεις