ΚΟΣΜΟΣ

Κατεχόμενα: Πέφτει η «κυβέρνηση» - Παραιτήθηκαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος

Κατεχόμενα: Πέφτει η «κυβέρνηση» - Παραιτήθηκαν πρωθυπουργός και αντιπρόεδρος

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις τις τελευταίες ώρες στα κατεχόμενα της Κύπρου, καθώς ο πρωθυπουργός Τουφάν Ερχιουρμάν υπέβαλλε την παραίτηση της κυβέρνησης του στον πρόεδρο του Ψευδοκράτους Μουσταφά Ακιντζί.

Η κρίση ξέσπασε σήμερα το πρωί όταν αρχικά ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών, Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφαση του να αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση η οποία απαρτίζονταν από τέσσερα κόμματα και ηγούνταν ο Τουφάν Ερχιουρμάν.

Πληροφορίες του ΚΥΠΕ αναφέρουν πως κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του πολιτικού γραφείου του HP, ο Κουντρέτ Οζερσάι ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει και τόνισε πως τα επόμενα βήματά του θα κριθούν με απόφαση του ανώτατου κομματικού οργάνου του «Κόμματους του Λαού».

Ως λόγο αποχώρησής του από την «κυβέρνηση» έθεσε την έλλειψη εμπιστοσύνης προς αυτή, με αφορμή την εκμίσθωση «κρατικής γης» από το «υπουργείο Δημοσιονομικών».

Πηγή του ίδιου μέσου, ωστόσο, σχετίζει την παραίτηση του Οζερσάι με την πρόθεσή του να θέσει υποψηφιότητα για την «προεδρία».

Η τετρακομματική κυβέρνηση που είχε προκύψει από τις εκλογές του ’18 άντεξε στην εξουσία μόλις 460 μέρες. Πριν την παραίτηση του Οζερσαί αλλά και της κυβέρνησης είχε προηγηθεί εκείνη του Σερντάρ Ντενκτάς από το «υπουργείο Οικονομικών»

Σημειώνεται πως πριν από μερικές μέρες είχε βρεθεί στα κατεχόμενα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ενώ οι εξελίξεις έρχονται στη σκιά της προκλητικής στάσης της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

Διαβάστε επίσης

Ερντογάν σε Τούρκους αξιωματικούς: Να είστε έτοιμοι - Συμμορίες σκότωναν τα αδέρφια μας στην Κύπρο

13η σύνταξη: Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς - Αναλυτικά τα ποσά