ΚΥΠΡΟΣ

Νέο παραλήρημα από την Τουρκία: «Τρομοκρατική οργάνωση η ΕΟΚΑ για εμάς και τους Τουρκοκύπριους»

Νέο παραλήρημα από την Τουρκία: «Τρομοκρατική οργάνωση η ΕΟΚΑ για εμάς και τους Τουρκοκύπριους»
Φωτογραφία αρχείου
AP

Σε κρεσέντο προκλητικότητας σε κάθε δυνατό μέτωπο επιδίδεται η Τουρκία, η οποία, σε ένα νέο παραλήρημα με αφορμή την 66ή επέτειο της ΕΟΚΑ στην Κύπρο, χαρακτήρισε «τρομοκρατική οργάνωση» την Εθνική Οργάνωση Κυπρίων Αγωνιστών που αγωνίστηκε για την αυτοδιάθεση της Κύπρου, την απαλλαγή από τη βρετανική αποικιοκρατία και την ένωση με την Ελλάδα.

Με τη χαρακτηριστική προκλητικότητα της Άγκυρας, το ΥΠΕΞ της γείτονος- η οποία έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα για σχέσεις με τζιχαντιστές/ ισλαμιστές τρομοκράτες στη Συρία και αλλού και για σύνδεση με το ISIS- ισχυρίζεται σε ανακοίνωσή του πως «η ΕΟΚΑ, την 66η επέτειο της οποίας η ελληνοκυπριακή διοίκηση της νότιας Κύπρου γιορτάζει με εορταστικές τελετές, είναι μια τρομοκρατική οργάνωση για την Τουρκία και τους Τουρκοκύπριους».

Συνεχίζοντας στους ίδιους τόνους, το ΥΠΕΞ της Τουρκίας, η οποία αποτελεί συνεχίζει να αποτελεί ταραχοποιό και παράγοντα αποσταθεροποίησης στην ευρύτερη περιοχή, ισχυρίζεται πως «ο πόνος των απάνθρωπων σφαγών που πραγματοποίησε αυτή η τρομοκρατική οργάνωση μεταξύ του 1963-1974 για την εξάλειψη της τουρκοκυπριακής παρουσίας στο νησί, παραμένει ζωντανός στις μνήμες. Το γεγονός ότι παρόλα αυτά η ελληνοκυπριακή διοίκηση συνεχίζει να γιορτάζει την επέτειο της ίδρυσής της και εκτυπώνει γραμματόσημα, αποδεικνύει ότι η νοοτροπία που θεωρεί τους Τουρκοκύπριους ως μειονότητα και τους αγνοεί, συνεχίζεται ακόμη και σήμερα».

Καταλήγοντας, το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι η Τουρκία, «όπως και στο παρελθόν, θα συνεχίζει πάντα να συμπαραστέκεται στην “τδβκ” και τους Τουρκοκύπριους αδελφούς και αδελφές μας».

Στο μεταξύ, στρατηγική όξυνσης των εντάσεων με την Ελλάδα φαίνεται να ακολουθεί εκ νέου η Τουρκία, χρησιμοποιώντας ως «αιχμές» τα ερευνητικά γεωτρύπανα και το μεταναστευτικό.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Νεκρός 36χρονος Λοχαγός