ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΕΡΓ: Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη

ΥΠΕΡΓ: Καταβάλλουμε τεράστια προσπάθεια να επιστρέψουμε στην ανάπτυξη

Η Κύπρος καταβάλλει τεράστια προσπάθεια να εξέλθει από την κρίση και να επιστρέψει στην ανάπτυξη και είναι ελπιδοφόρο να διαπιστώνουμε την εμπλοκή εκπαιδευτικών και μαθητών σε μια συλλογική προσπάθεια, που στοχεύει στη δημιουργία προϋποθέσεων για ένα καλύτερο αύριο, δήλωσε σήμερα η Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Ζέτα Αιμιλιανίδου.

Σε χαιρετισμό της στην τελετή απονομής βραβείων του 5ου διαγωνισμού «Η παραγωγικότητα στην Εκπαίδευση», η κ. Αιμιλιανίδου είπε πως «οι προσπάθειες για βελτίωση της παραγωγικότητας γίνονται από το 2007 σε πολλά επίπεδα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Παραγωγικότητας, το οποίο είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας και συνεργασίας των κοινωνικών εταίρων».

Εξέφρασε την πεποίθηση ότι και στη νέα στρατηγική, που θα χαράξει η Κυβέρνηση για την περίοδο 2014–2020, οι δράσεις για καλλιέργεια κουλτούρας παραγωγικότητας και η εκπαίδευση θα είναι και πάλι το επίκεντρο των ενεργειών αυτών.

Όπως σημείωσε «η παραγωγικότητα, η σχέση δηλαδή μεταξύ του συνόλου των προϊόντων και υπηρεσιών που παράγουμε ως χώρα, και των πόρων που αναλώνουμε για την παραγωγή τους, είναι το κλειδί για την ανταγωνιστικότητα της χώρας μας και για την οικονομική και κοινωνική ευημερία μας».

Σημείωσε ακόμα ότι «με τις δράσεις, που υλοποιούνται στο πλαίσιο του έργου, ρίχνουμε τον σπόρο για να μαζέψουμε τους καρπούς όταν οι σημερινοί μαθητές, ως εργαζόμενοι ή ως επιχειρηματίες/εργοδότες, θα είναι οι πρωταγωνιστές της αγοράς εργασίας».

ΠΗΓΗ icyprus