ΚΥΠΡΟΣ

Ερογλου: Οι προτάσεις μας για την ενέργεια είναι γνωστές

Ερογλου: Οι προτάσεις μας για την ενέργεια είναι γνωστές

Δύο προτάσεις για το θέμα της ενέργειας έχει υποβάλει η Τουρκοκυπριακή πλευρά, στη διάρκεια των συνομιλιών επί θητείας του πρώην Προέδρου Δημήτρη Χριστόφια, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Ερογλου.

Ο κ. Ερογλου, ο οποίος είχε συνάντηση με αντιπροσωπεία του επιμελητηρίου ηλεκτρολόγων μηχανικών, είπε ότι η ε/κ πλευρά αποδέχεται μεν ότι οι Τ/κ έχουν δικαιώματα επί του φυσικού αερίου, αλλά επιμένει ότι αυτά θα έχουν ισχύ μετά τη λύση του Κυπριακού.

Η επίλυση του Κυπριακού, είπε, απαιτεί όπως και οι δύο πλευρές είναι έτοιμες για ένα τέτοιο βήμα και κάλεσε την ε/κ πλευρά να δεχθεί τις 'πραγματικότητες' στο νησί.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Mert Girgin είπε ότι γνωρίζουν καλά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα κατεχόμενα στον τομέα της ενέργειας και πρόσθεσε ότι η σύνδεση των ηλεκτρικών συστημάτων των δύο πλευρών στο νησί μπορεί να εξασφαλίσει την αύξηση της ποιότητας και της ασφάλειας στην παροχή.

Αυτό το θέμα, είπε, μπορεί να συζητηθεί ως θέμα οικοδόμησης εμπιστοσύνης και ανέφερε ότι οι ηλεκτροπαραγωγοί σταθμοί μπορούν να λειτουργούν και με φυσικό αέριο.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αναστασιάδης: Ζητά παρέμβαση της ΕΕ στην τουρκική πλευρά