ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριανού: Δεν θα δεχθούμε ξήλωμα του δημόσιου τομέα

Κυπριανού: Δεν θα δεχθούμε ξήλωμα του δημόσιου τομέα

Το ΑΚΕΛ δεν θα δεχθεί "ξήλωμα" του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα, το οποίο "με αδιαφάνεια" προωθείται από την Κυβέρνηση, δήλωσε την Τρίτη ο ΓΓ του κόμματος Άντρος Κυπριανού, ύστερα από συνάντηση που είχε με εκπροσώπους εργαζομένων στον Κυπριακό Οργανισμό Τουρισμού (ΚΟΤ), εκφράζοντας, την ίδια ώρα, φόβους ότι οι σκέψεις της Κυβέρνηση αφορούν την εξυπηρέτηση συμφερόντων συγκεκριμένων ομάδων, στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του ΚΟΤ.

Στη συνάντηση ο κ. Κυπριανού περιέγραψε ως "ουσιαστική", έγινε ενημέρωση από τους εκπροσώπους των εργαζομένων, για τις συζητήσεις που είχαν με τους αρμόδιους Υπουργούς σε ότι αφορά τις σκέψεις της Κυβέρνησης για το μέλλον του ΚΟΤ.

"Και σε αυτή την περίπτωση η Κυβέρνηση επιχειρεί να λειτουργήσει μέσα στα πλαίσια της γενικότερης φιλοσοφίας που έχει για τα ζητήματα της οικονομίας" είπε μετά τη συνάντηση ο Άντρος Κυπριανού.

"Είναι θεμιτός ο εκσυγχρονισμός του όποιου οργανισμού δημοσίου δικαίου" είπε, σημειώνοντας ωστόσο ότι "στη συγκεκριμένη περίπτωση πολύ φοβούμαι ότι οι σκέψεις που γίνονται δεν είναι πώς θα βοηθηθεί η κυπριακή οικονομία και η κοινωνία γενικότερα, είναι πώς θα εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα κάποιων ομάδων, οι οποίες φαίνεται ότι έχουν προσβάσεις προς την κατεύθυνση της κυβέρνησης".

Το ΑΚΕΛ, είπε ο κ. Κυπριανού, είναι "ενάντια στις μεθοδεύσεις που γίνονται από το Υπουργείο Εμπορίου και από την κυβέρνηση του κ. Αναστασιάδη και του ΔΗΣΥ, και τους λέμε ότι θα μας βρουν απέναντί τους".

Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε πως η Κυβέρνηση έχει "υποχρέωση με πλήρη διαφάνεια" να επεξεργαστεί προτάσεις οι οποίες θα στοχεύουν στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας.

Το ΑΚΕΛ, πρόσθεσε, είναι υπέρ της άποψης ότι χρειάζεται μεγαλύτερη ευελιξία στο ΔΣ για να λαμβάνει αποφάσεις και ότι πρέπει να υπάρχει μεγαλύτερος έλεγχος για να εξασφαλίζεται ότι δεν θα υπάρχουν προβλήματα στη λειτουργία του Οργανισμού και θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή παραγωγικότητα.

Αυτό, συμπλήρωσε, "σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ξεπούλημα του οργανισμού και πάλιν στον ιδιωτικό τομέα και σίγουρα δεν μπορεί να σημαίνει αποσπασματικό ξεπούλημα του οργανισμού για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα της όποιας ομάδας του πληθυσμού, παραδείγματος χάριν των ξενοδόχων".

"Δεν πρόκειται να δεχτούμε το ξήλωμα του δημόσιου και ημιδημόσιου τομέα που προωθεί με αδιαφάνεια η Κυβέρνηση και θα μας βρει αντιμέτωπους της" είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ.

Την ίδια ώρα ο κ. Κυπριανού, ανέφερε ότι μέλος του ΔΣ του ΚΟΤ πληρώνεται από λεφτά τα οποία δίνει ο Οργανισμός σε μία από τις εταιρείες τουριστικής ανάπτυξης. "Θεωρώ ότι είναι απαράδεκτο αυτό, υπάρχει ασυμβίβαστο και θα πρέπει η Νομική Υπηρεσία να παρέμβει για να το τερματίσει άμεσα" είπε.

Εκ μέρους των συντεχνιών, ο Μιχάλης Παπαγιώργης Γραμματέας ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΚΟΤ εξέφρασε τη διαφωνία των εργαζόμενων του ΚΟΤ με πρόσφατα δημοσιεύματα για "θέματα κακοδιαχείρισης" και "ξήλωμα" του ΚΟΤ.

"Πιστεύουμε ότι ο ΚΟΤ μπορεί με εκσυγχρονισμό να εξελιχθεί στον εθνικό φορέα τουρισμού, οδηγώντας τον ΚΟΤ σε πολύ μεγαλύτερες επιτυχίες" είπε.

Ο κ. Παπαγιώργης ανέφερε ότι οι συνδικαλιστικές οργανώσεις του ΚΟΤ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ και ΕΥΚΟΤ ΣΕΚ, έχουν ανοίξει ένα κύκλο επαφών με τα πολιτικά κόμματα με σκοπό την αλληλοενημέρωση για τα θέματα του τουρισμού γενικά και το μέλλον του ΚΟΤ.

Στη σημερινή συνάντηση με τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, είπε, διαπιστώθηκε σύγκλιση απόψεων όσον αφορά το μέλλον του ΚΟΤ και του τουρισμού γενικότερα.

Πηγή ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις