ΚΥΠΡΟΣ

Ακιντζί: Και η δράση της ΕΟΚΑ ξεκίνησε από μαθητές

Ακιντζί: Και η δράση της ΕΟΚΑ ξεκίνησε από μαθητές

Σε δηλώσεις σε σχέση με την αυριανή συνάντηση των ηγετών και τα επεισόδια κατά Τ/Κ, προέβη σήμερα ο κ.Ακιντζί κατά τη συνάντησή του με τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας στα κατεχόμενα.

Για την αυριανή συνάντηση των ηγετών, ο κ. Ακιντζί είπε ότι θα συνεχίσουν να εργάζονται πάνω στο περιουσιακό.

Για τις επιθέσεις εναντίον Τ/κ, ο κ. Ακιντζί τις χαρακτήρισε απαράδεκτες και είπε ότι η “ε/κ κυβέρνηση” και ειδικότερα τα σχολεία, θα πρέπει να κοιτάξουν το θέμα σοβαρά. Οι μαθητές, είπε, ήταν εκτός σχολείου την ώρα μαθημάτων, όταν επιτέθηκαν στους Τ/κ. Στη συνέχεια, είπε, λέχθηκε ότι μέλη του ΕΛΑΜ συμμετείχαν στις επιθέσεις και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να επιδεικνύεται ανοχή σε τέτοιου είδους περιστατικά.

Κατά τον Τ/κ ηγέτη, η δράση της ΕΟΚΑ άρχισε από μαθητές και είπε ότι τέτοια επεισόδια δεν πρέπει να μην λαμβάνονται σοβαρά γιατί η μεγαλύτερη ζημιά γίνεται στη ψυχολογία της κοινότητας. Δεν πρέπει να γίνονται ανεκτά τέτοια επεισόδια ενώ εργαζόμαστε για λύση, κατέληξε.

Τέτοια επεισόδια, είπε, δεν δίνουν καλό μήνυμα στην τ/κ κοινότητα και επηρεάζουν τη διαπραγματευτική διαδικασία.

Η στάση του Νίκου Αναστασιάδη, είπε ο κ. Ακιντζί, ήταν θετική αλλά όχι αρκετή γιατί οι ένοχοι θα πρέπει να συλληφθούν και να παρουσιαστούν στο δικαστήριο και να τιμωρηθούν. Τέτοια μέτρα, είπε, θα πρέπει να ληφθούν για να μην επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις