ΚΥΠΡΟΣ

Αυξήθηκαν οι επαίτες-πλανοδιοπώλες στην Κύπρο λόγω εορτών

Αυξήθηκαν οι επαίτες-πλανοδιοπώλες στην Κύπρο λόγω εορτών

Μέρες γιορτών και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά τους στην Κύπρο -αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού- είναι η αυξημένη παρουσία, στους εμπορικούς δρόμους των πόλεων, επαιτών αλλά και ατόμων που προσπαθούν να πουλήσουν παράνομα, διάφορα αντικείμενα, κυρίως απομιμήσεις, σε διερχόμενους πολίτες.

Η Αστυνομία, στην προσπάθειά της για πάταξη του φαινόμενου, δραστηριοποιήθηκε έντονα προς αυτή την κατεύθυνση τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με ανακοίνωσή της, στο πλαίσιο της συνεχιζόμενης εκστρατείας της Αστυνομίας για πάταξη του φαινόμενου της επαιτείας και της παράνομης πλανοδιοπώλησης, μέλη του ΟΠΕ Λευκωσίας, διενήργησαν ελέγχους σε διάφορες περιοχές της πρωτεύουσας.

Κατά τη διάρκεια αυτών των ελέγχων, εντοπίστηκαν και καταγγέλθηκαν εξωδίκως, εννέα συνολικά πρόσωπα, για τα αδικήματα της πλανοδιοπώλησης χωρίς την εξασφάλιση σχετικής άδειας και της εκούσιας παρεμπόδισης της ελεύθερης διέλευσης σε δημόσιο δρόμο.

Στην κατοχή των συλληφθέντων, εντοπίστηκαν 20 αρώματα, τέσσερα ρολόγια και τέσσερα κοσμήματα, τα οποία πιστεύεται ότι αποτελούν απομιμήσεις γνωστών μαρκών.

Στη συνέχεια όλοι οι πιο πάνω, καθώς και τα ανευρεθέντα προϊόντα, παραδόθηκαν από την Αστυνομία σε μέλη του Τμήματος Τελωνείων, για τα περαιτέρω.

Η Αστυνομία αναμένεται να εντατικοποιήσει τους σχετικούς ελέγχους τις επόμενες μέρες, σε πολυσύχναστους δρόμους όπου συνήθως δραστηριοποιούνται επαίτες και παράνομοι πλανοδιοπώλες.

Αξίζει, πάντως, να σημειωθεί ότι το φαινόμενο της επαιτείας και της παράνομης πλανοδιοπώλησης προϊόντων «μαϊμού» από διάφορα άτομα είναι σύνηθες φαινόμενο, τα τελευταία χρόνια, στους πολυσύχναστους δρόμους των πόλεων αλλά και σε εξωτερικούς χώρους υπεραγορών.

Πιο σπάνια, παράνομοι πλανοδιοπώλες και επαίτες, δραστηριοποιούνται και εκτός πόλεων, χτυπώντας πόρτες ανυποψίαστων πολιτών που ζουν σε χωριά.

Πηγή: Ο Φιλελεύθερος

Σχετικές ειδήσεις