MEETING POINT

Εκλογές 2023: Βορίδης - Ζαχαριάδης στο Meeting Point - Η τρίτη κάλπη και οι ψηφοφόροι του κέντρου

Εκλογές 2023: Βορίδης - Ζαχαριάδης στο Meeting Point - Η τρίτη κάλπη και οι ψηφοφόροι του κέντρου

Εκλογές 2023: Στρατηγική επιλογή είναι η αυτοδυναμία για τη Νέα Δημοκρατία, τονίζει ο μέχρι πρότινος υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Εάν όμως αυτή δεν καταστεί δυνατή, δεν αποκλείει τρίτη προσφυγή στις κάλπες, εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης παραμείνει αμετακίνητος στον όρο για το πρόσωπο του πρωθυπουργού. «Ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ», για να έχουμε κυβέρνηση στις 21 Μαΐου απαντά ο τομεάρχης Εσωτερικών της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Meeting Point του Newsbomb.gr και την Όλγα Τρέμη.  

«Μόνο τον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ψηφίσω για πρωθυπουργό» εφόσον η Νέα Δημοκρατία είναι πρώτο κόμμα, ξεκαθαρίζει ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική, Μάκης Βορίδης. Ο κ. Βορίδης εξηγεί γιατί είναι στρατηγική επιλογή η αυτοδυναμία, σημειώνει όμως ότι η ΝΔ θα εξαντλήσει κάθε δυνατότητα για σχηματισμό κυβέρνησης, κρατώντας τα «αυτονόητα». Δηλαδή το πρόσωπο του πρωθυπουργού, που δεν μπορεί να είναι άλλο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο πλαίσιο αυτό, εφόσον ο Νίκος Ανδρουλάκης επιμείνει στον όρο που έχει θέσει, θα οδηγηθούμε ακόμα και σε τρίτη κάλπη, σύμφωνα με τον κ. Βορίδη.

Για να μην πάμε σε τρίτες εκλογές, «ψηφίστε ΣΥΡΙΖΑ» προτρέπει από την πλευρά του, ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο Βόρειο Τομέα Αθηνών, Κώστας Ζαχαριάδης. Η ευρωπαϊκή πραγματικότητα δείχνει τον δρόμο των κυβερνήσεων συνεργασίας, επισημαίνει. «Αυτή είναι η ρεαλιστική λύση». Ερωτηθείς για το αν είναι αδιαπραγμάτευτος όρος και για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο αρχηγός του πρώτου κόμματος να είναι και πρωθυπουργός, απαντά ότι «ο ελληνικός λαός ψηφίζει ποιο κόμμα θέλει, αλλά ψηφίζει και ποιον θέλει να τον κυβερνήσει», επομένως, λόγοι «κοινωνικής λογοδοσίας και δημοκρατίας» υπαγορεύουν το πρόσωπο του πρωθυπουργού. «Όλα θα συζητηθούν μετά από τη λαϊκή ετυμηγορία στις 21 Μαΐου, και γι' αυτό εμείς θέλουμε να είμαστε πρώτοι». Εάν ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν δεχτεί να είναι πρωθυπουργός ο αρχηγός του πρώτου κόμματος, θα πρέπει να απολογηθεί στο Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, στον καγκελάριο Σολτς, στον Ισπανό πρωθυπουργό Σάντσεθ, στον Πορτογάλο πρωθυπουργό Κόστα, προσθέτει.

Τους «swing voters» του Κέντρου διεκδικεί η Νέα Δημοκρατία, λέει ο Μάκης Βορίδης, τους μετακινούμενους δηλαδή ψηφορόρους που δεν έχουν ισχυρές ιδεολογικές αναφορές. Το στόχο αυτό υπηρετεί το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της ΝΔ, χωρίς ωστόσο να γίνονται εκπτώσεις, αφού το κυβερνητικό πρόγραμμα «έχει δεξιά ταυτότητα». Από την πλευρά του, ο Κώστας Ζαχαριάδης δηλώνει πως δεν τον προβληματίζουν οι δημοσκοπήσεις, υποστηρίζοντας πως και στο παρελθόν υπήρξαν περιπτώσεις που το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υποεκτιμούνταν, σε σχέση με αυτό που τελικά πήρε στις εκλογές.

«Το μεγαλύτερο δυστύχημα για τη χώρα, θα είναι να ξαναβγεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης» λέει ο κ. Ζαχαριάδης και χαρακτηρίζει ελεημοσύνη τα 150 ευρώ για τους νέους. «Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δημοσιονομικά είναι εκτός τόπου και χρόνου» απαντά ο Μάκης Βορίδης.

Δείτε ολόκληρη την εκπομπή Meeting Point με την Όλγα Τρέμη και καλεσμένους τον Μάκη Βορίδη και τον Κώστα Ζαχαριάδη:

Σχετικές ειδήσεις