ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Απασφάλισε η Λαγκάρντ: Με εκβιασμούς και απειλές τινάζει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις

Απασφάλισε η Λαγκάρντ: Με εκβιασμούς και απειλές τινάζει στον αέρα τις διαπραγματεύσεις

Με τακτική εκβιασμών και τελεσιγράφων αλλά και με απαξίωση των ελληνικών προτάσεων, τις οποίες απορρίπτει, ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες θυσίες από ένα λαό εξουθενωμένο εξαιτίας της άγριας λιτότητας, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ υπονομεύει τις διαπραγματεύσεις και πιέζει διαρκώς την ελληνική πλευρά.

ΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΗ ΒΑΣΙΛΙΚΟΤΕΡΗ ΤΟΥ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΑΙ ΑΤΕΓΚΤΗ ΣΤΟ ΚΡΙΣΙΜΟ EUROGROUP ΔΥΝΑΜΙΤΙΣΕ ΤΙΣ ΣΥΝΟΜΙΛΙΕΣ

Η Κριστίν Λαγκάρντ κατά τη σημερινή (18 Ιουνίου 2015) συνεδρίαση του Eurogroup προχώρησε ένα βήμα παραπέρα αναφέροντας ότι για να επιτευχθεί συμφωνία «πρέπει ο διάλογος να γίνει με ενήλικες στην αίθουσα», επιχειρώντας εμμέσως να υποτιμήσει τον Έλληνα υπουργό Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος διαπραγματεύεται για να επιτύχει μια βιώσιμη λύση χωρίς υφεσιακά μέτρα.

Η «σιδηρά κυρία» του Ταμείου, είχε σήμερα από το πρωί δείξει τις άγριες διαθέσεις της, καθώς πριν ακόμα την έναρξη του Eurogroup, έστειλε μήνυμα ότι η χώρα θα χρεοκοπήσει αν δεν πληρώσει την δόση προς το ΔΝΤ στις 30 Ιουνίου.

«Έχω μία προθεσμία για τις 30 Ιουνίου. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Εάν την 1η Ιουλίου, δεν έχει γίνει η πληρωμή, δεν έχει γίνει η πληρωμή», είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Λουξεμβούργο, το πρωί της Πέμπτης 18 Μαρτίου.

Πιστή στη σκληρή γραμμή και παρά τις προτάσεις που παρουσίασε ο Γιάνης Βαρουφάκης εντός της επίμαχης συνεδρίασης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, η κυρία Λαγκάρντ επανέλαβε τα ίδια και μετά το πέρας αυτής λέγοντας πως το Ταμείο πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του μήνα, υπογραμμίζοντας πως «χρησιμοποιεί χρήματα που προέρχονται από πάνω από 100 χώρες – άλλες φτωχές, άλλες πλούσιες» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Ελλάδας.

Σχετικές ειδήσεις