ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Eurogroup -Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του μήνα

Eurogroup -Λαγκάρντ: Το ΔΝΤ πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του μήνα

Λίγο μετά το ναυάγιο του Eurogroup, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου τόνισε πως το Ταμείο περιμένει, ευρισκόμενο σε κατάσταση αναμονής εξελίξεων.

Η Κριστίν Λαγκάρντ τόνισε, μεταξύ άλλων, πως «δεν είναι δυνατόν να μιλάμε επί αόριστων προτάσεων» και πως χρειάζονται «απτές και αξιόπιστες προτάσεις» από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε πως το Ταμείο πρέπει να πληρωθεί στο τέλος του μήνα, υπογραμμίζοντας πως «χρησιμοποιεί χρήματα που προέρχονται από πάνω από 100 χώρες – άλλες φτωχές, άλλες πλούσιες» για τη χρηματοδότηση του προγράμματος της Ελλάδας.

Συμπλήρωσε πως το Ταμείο επιδεικνύει ευελιξία στο ζήτημα της Ελλάδας πως «οι ομάδες του ΔΝΤ θα είναι διαθέσιμες να δουλέψουν για όσο χρειαστεί» για την επίλυση του ελληνικού ζητήματος.

Η σιδηρά κυρία του διεθνούς οργανισμού έθεσε δε, τέσσερις βάσεις για ένα επιτυχημένο πρόγραμμα: τη βιωσιμότητα του χρέους, την δυνατότητα υλοποίησης των μέτρων, τη χρηματοδότηση του προγράμματος και την ευελιξία των θεσμών.

Σχετικές ειδήσεις