ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Γερμανός αντικαγκελάριος: Καλεί τους Ευρωπαίους να μην ενδώσουν στον «εκβιασμό» της Ελλάδας

Γερμανός αντικαγκελάριος: Καλεί τους Ευρωπαίους να μην ενδώσουν στον «εκβιασμό» της Ελλάδας

Δε θα σταματήσουν τα προγράμματα βοήθειας στην περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από τη ζώνη του ευρώ, δήλωσε ο αντικαγκελάριος της Γερμανίας, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, προσθέτοντας πως: «Δεν μπορούμε να αφήσουμε μια χώρα στην μέση της Ευρώπης να εξαθλιωθεί».

ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΠΩΣ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ GREXIT ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ

Σε συνέντευξή του η οποία θα δημοσιευθεί αύριο στην οικονομική επιθεώρηση «Wirtschaftswoche», ο κ. Γκάμπριελ σημειώνει ότι «πολλοί λένε ''καλύτερα ένα τέλος με τρόμο παρά ένας τρόμος χωρίς τέλος'', αλλά τα προγράμματα βοήθειας δεν θα σταματήσουν, εάν η Ελλάδα εγκαταλείψει το ευρώ». Προσθέτει δε ότι «δεν θα αφήναμε μια χώρα στη μέση της Ευρώπης να εξαθλιωθεί εντελώς».

Ο Γερμανός αντικαγκελάριος καλεί ακόμη τους Ευρωπαίους διαπραγματευτές να μην ενδώσουν σε «εκβιασμό» της Αθήνας: «Αν η ελληνική κυβέρνηση μπορεί να επιβληθεί εκβιάζοντας την Ευρώπη, αυτό θα έστελνε ένα σαφές μήνυμα στους ακροδεξιούς εθνικιστές της Ευρώπης. Θα ήταν η απόδειξη ότι χρειάζεται απλώς να εκβιάσω την Ευρώπη, αν θέλω να επιβάλω τα εθνικά μου συμφέροντα - και ας κοστίσει όσο θέλει».