ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Παπαθανάσης στον Alpha 98,9: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση του e-shop

Παπαθανάσης στον Alpha 98,9: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση του e-shop

Σχετικά με την κρατική επιδότηση για τη δημιουργία e-shop, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση κι όσοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικό κατάστημα από την έναρξη της πανδημίας

Στη διαδικασία επιστροφών εμπορευμάτων και στα δικαιώματα των καταναλωτών αναφέρθηκε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης, μιλώντας στον Alpha 98,9 και την εκπομπή «Ραντάρ», με τον Τάκη Χατζή και τον Δήμο Βερύκιο.

«Υποχρεούνται τα καταστήματα, με τα δικαιώματα που έχουν οι καταναλωτές, να δέχονται τις επιστροφές των εμπορευμάτων και να πιστώνουν τα χρήματα πίσω», υπογράμμισε ο κ. Παπαθανάσης, τονίζοντας ότι στη γραμμή 1520 μπορούν οι καταναλωτές να κάνουν τις σχετικές καταγγελίες τους. Επισήμανε, μάλιστα, ότι η επιστροφή των χρημάτων πρέπει να γίνει εντός 14 ημερών από την αγορά του προϊόντος.

Κλειστά κράτησε τα χαρτιά του ο κ. Παπαθανάσης αναφορικά με την επαναφορά του click away στα καταστήματα άμεσα, τονίζοντας ότι «Εμείς στο υπουργείο δεν είμαστε ειδικοί για τις τάσεις που έχει η διασπορά του ιού. Επομένως αναμένουμε την εισήγηση των λοιμωξιολώγων».

«Εχουμε το σχέδιο, αλλά πρέπει πρώτα να ακούσουμε τους λοιμωξιολόγους», υπογράμμισε.
Ωστόσο, τόνισε, ότι στον σχεδιασμό του υπουργείου είναι εφόσον δοθεί από τους ειδικούς το πράσινο φως, το άνοιγμα της αγοράς θα ξεκινήσει με τη μέθοδο «παράδοση εκτός».

«Εχουμε και διαφορετικά στάδια, αλλά το πρώτο στάδιο θα είναι το click away. Νομίζω ότι λειτούργησε καλά, πρόσθεσε τζίρο στα καταστήματα και βοήθησε τις ταχυμεταφορές», πρόσθεσε.

Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για την επιδότηση του e-shop
Σχετικά με την κρατική επιδότηση για τη δημιουργία e-shop, ο κ. Παπαθανάσης επισήμανε ότι δικαιούνται να καταθέσουν αίτηση κι όσοι επιχειρηματίες έχουν δημιουργήσει ηλεκτρονικό κατάστημα από την έναρξη της πανδημίας, ενώ η σχετική πλατφόρμα θα ανοίξει έως τις 15-17 Ιανουαρίου.

Διαβάστε επίσης:

Lockdown: Μια εβδομάδα πίσω πηγαίνει το click away – Ανησυχία για την Αττική

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε σήμερα:

Κορονοϊός: Ξεκινά τη Δευτέρα ο εμβολιασμός για άτομα άνω των 85 ετών