ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Ο Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει γιατί δεν έχει κρυπτονομίσματα

Ο Μπιλ Γκέιτς αποκαλύπτει γιατί δεν έχει κρυπτονομίσματα
Ο κ. Γκέιτς δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που αποφεύγει τα κρυπτονομίσματα
AP Photo

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια το 2022

Ο Μπιλ Γκέιτς δηλώνει ότι δεν κατέχει κανένα κρυπτονόμισμα επειδή προτιμά να επενδύει τα χρήματά του «σε πράγματα που έχουν πραγματική αξία».

Ο ιδρυτής της Microsoft, ο οποίος είναι ο τέταρτος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με προσωπική περιουσία 116 δισεκατομμυρίων δολαρίων (92,8 δισεκατομμύρια £), έκανε τα σχόλια αυτά κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης «Ask Me Anything» στο Reddit.

«Η αξία των εταιρειών βασίζεται στην παραγωγή εξαιρετικών προϊόντων», ανέφερε ο κ. Γκέιτς.

«Η αξία της κρυπτογράφησης είναι ακριβώς αυτό που κάποιος άλλος αποφασίζει ότι κάποιος άλλος θα πληρώσει για αυτό, οπότε δεν προσθέτει στην κοινωνία όπως άλλες επενδύσεις».

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια από την αξία τους το 2022, με 200 δισεκατομμύρια δολάρια να διαγράφονται σε μόλις 24 ώρες νωρίτερα αυτόν τον μήνα.

Το Bitcoin, το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, έφτασε στο ιστορικό υψηλό των 68.000 δολαρίων τον Νοέμβριο του 2021, αλλά από το απόγευμα του Σαββάτου είχε αξία λίγο πάνω από 29.300 δολάρια.

Ο κ. Γκέιτς δεν είναι ο μόνος δισεκατομμυριούχος που αποφεύγει τα κρυπτονομίσματα.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Berkshire Hathaway, Warren Buffett, είπε στην ετήσια συνάντηση της εταιρείας του τον Απρίλιο ότι ήταν εξαιρετικά δύσπιστος για τα κρυπτονομίσματα.

«Είτε θα ανέβει ή θα κατέβει τον επόμενο χρόνο, είτε σε πέντε ή 10 χρόνια, δεν ξέρω. Αλλά το μόνο πράγμα για το οποίο είμαι αρκετά σίγουρος είναι ότι δεν παράγει τίποτα», είπε ο κ. Buffett.

Ο οίκος αξιολόγησης S&P Global για τα κρυπτονομίσματα

Η βουτιά που καταγράφηκε στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι «μια έγκαιρη αφύπνιση», δήλωσε ο οίκος αξιολόγησης S&P Global.

«Τα σοκ από την πτώση των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης τις τελευταίες ημέρες παρέμειναν κυρίως στις αγορές κρυπτογράφησης και επηρέασαν περισσότερο τους ιδιώτες επενδυτές», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «η πρόσφατη πτώση της αξίας του Bitcoin, του μεγαλύτερου περιουσιακού στοιχείου κρυπτογράφησης, δεν είναι διαφορετική από αυτή που συνέβη πριν από περίπου ένα χρόνο».

Η αγορά κρυπτονομισμάτων έχασε πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια, ή σχεδόν το ήμισυ της αγοραίας αξίας της, τις τελευταίες πέντε εβδομάδες.

Ο οίκος αξιολόγησης αναφέρει ότι παρά το σχετικά μέτριο μέγεθος της αγοράς κρυπτογράφησης, τα μικρά άμεσα ανοίγματα που έχουν τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα εγκυμονούν περαιτέρω κινδύνους μετάδοσης στο σύνολο της αγοράς.

«Όπως κάθε καινοτομία, τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης μπορούν να αποφέρουν οφέλη, αλλά και κινδύνους», πρόσθεσε.

Διαβάστε επίσης:

Στην περιοχή των 28.000 δολαρίων υποχωρεί το Bitcoin

Στα 29.000 δολάρια υποχωρεί το Bitcoin

Πτώση 35% καταγράφει από τις αρχές του 2022 το Bitcoin – Προς κρατικές διασώσεις

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων